BİRGÜN / ANKARA

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Eğitimci ve aynı zamanda gazetecilik yapan İbrahim Demirkan’ın hesabından yaptığı bir haber nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından darp edilerek bıçakla saldırıya uğradığı bilgisini Meclis gündemine taşıdı.



Soru önergesinde Demirkan’ın bıçaklı saldırı saldırıya uğradığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan Hakverdi, “Milli Eğitim Bakanlığı ve bakanlığa bağlı müdürlükler, özellikle son günlerde yolsuzluk iddialarının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’e, Alevilere, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaretler eden ilçe milli eğitim müdürleri ile gündeme gelmektedir. İlçe milli eğitim müdürleri sadece hakaretler etmiyor, IŞİD yanlısı paylaşımlarla birlikte Laiklik karşıtı paylaşımlarda yapmaktadırlar. 17.05.2016 tarihinde ise Milli Eğitim Bakanlığı’nda Aydoğdu’nun bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği iddiaları vardır” ifadelerini kaydetti.

Hakverdi, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:

“Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun gazeteciyi makamına çağırdığı ve darp edip bıçakla saldırdığı iddiaları doğru mudur? Bu konuda bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Milli Eğitim Bakanlığı aleyhinde yapılan haberlerin kaldırılması için İnsan Kaynakları Müdürü Aydoğdu mu görevlendirilmiştir? Aydoğdu bu cesareti kimden almaktadır?

İlçe Milli Eğitim Müdürleri kurdukları haber siteleri ile personelinizi ve gazetecileri hedef gösterdiği iddiaları ile ilgili bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

Bakanlığınıza bağlı müdürlerin ortaya çıkan birçok skandallara rağmen halen görevlerinde kalma gerekçeleri nelerdir? Milli Eğitim Bakanı olarak yaşananları izlemeye devam mı edeceksiniz? Yaşananlara müdahale etmek için ölüm mü gerçekleşmesi gerekmektedir?”

Görevden alınan Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan’ın mahkemeyi kazanarak görevine geri döneceği ve hakkında yolsuzluk iddiaları olan Mehmet Yılmaz’ın mal varlığıyla ilgili artıştan dolayı görevden alınacağı iddiaları doğru mudur?”

Kaynak: Birgun.net