Marmaray'daki su sızıntısına müdahale eden elektrik işçisi Fatih Uysal, enjeksiyon matkabıyla çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Olaya ilişkin inceleme yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası ise, yaşananları; “Kataner (demiryolu taşıtlarına elektrik enerjisi sağlamak amacıyla kullanılan hatlar) profiline akmakta olan suyun izolasyonu için çalışan işçi arkadaşımız delikten gelen aşırı su nedeniyle elindeki enjeksiyon matkabından elektrik akımına kapıldı” şeklinde duyurdu.

‘TÜNELDE 3 YILDIR SU SIZINTISI MI VAR?’

Kazayı TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1- İşçi Fatih Uysal’ın hayatını kaybettiği elim iş kazası saat kaçta meydana gelmiştir?

2- Tünelde 3 yıldır su sızıntısı yaşandığı doğru mudur?

3- Tünelin açıldığı tarihten itibaren yapılan enjeksiyon miktarı ve türü nedir?

4- Enjeksiyon işlemi yapılırken enerji kesilmiş midir? Enjeksiyon matkabı enerjisini hangi kaynaktan almıştır? O enerji kaynağının olay yerine olan uzaklığı ne kadardır?

5- Tünel inşaatı esnasında yeraltı sularının tahliye ve drenajının yeterli seviyede yapılmadığı ve tünelin aceleyle açıldığı doğru mudur?

6- Ayrılık Çeşmesi istasyonunda bulunan personel odasında su sızıntısı olduğu doğru mudur?

7- Yapılan işlem o işçinin tek başına yapabileceği bir iş midir? Sertifikası var mıdır? İşçinin çalışabilmesi için gerekli güvenlik ortamı oluşturulmuş mudur?

Kaynak: Birgun.net