CAN UĞUR [email protected]
@canugur1987

15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkilendirilerek açığa alınan ve “Ateist ve marksistim, benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum” diyen akademisyen Candan Badem, bugün gözaltına alındı. Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Candan Badem, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alma dalgası ile görevden uzaklaştırılmıştı. Marksist kimliği ile bilinen Doç. Dr. Badem’in gözaltı kararı ise odasında bulunan bir Fethullah Gülen kitabı nedeniyle verildi. Candan Badem'in gözaltına alındığı haberini eski CHP Milletvekili yazar Hüseyin Aygün duyurdu.

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan ve aramaya katılan Candan Badem’in avukatı CHP Tunceli eski Milletvekili Hüseyin Aygün suç iddiasının ‘darbe teşebbüsü’ olduğunu fakat herhangi bir delilin bulunmadığını söyledi.

Aygün, yapılan aramanın nedenini ise şu ifadelerle anlattı: ‘Mahkeme kararında da herhangi bir kanıt bulunmuyor.

Badem’in ilk olarak ‘arama ve elkoyma talimatıyla’ okulundaki odasında arama yapıldı. Badem’in üniversitedeki odasında Fethullah Gülen’in ateistlere cevap iddiasıyla yazdığı ‘Asrın Getirdiği Tereddütler-4’ kitabı bulunması nedeniyle bu karar gözaltı kararına çevrildi. Savcılık kitabı darbeye teşebbüs suçunun bir delili sayarak Badem gözaltı talimatı vermiş.

Gözaltı kararı ve soruşturmanın hukuksuz olduğunu söyleyen Aygün, bir akademisyenin bu kitabı okuması incelemesi onun görevidir, Tunceli Savcısı’nın bu kararı Erdoğan’ın bir sözünü hatırlatıyor: Kitaplar bombalardan daha tehlikelidir. Hayatımda ilk kez darbeye teşebbüs suçunun maddi unsuru olarak ‘kitap okuma’nun gösterildiğine tanık oldum.

Kaynak: Birgun.net