Maraş ve Pazarcık arasında Alevi köylerinin bulunduğu bölgeye 25 bin kişilik mülteci kampı yapılmasına karşı temkinli yaklaşarak 'cihatçı' tehlikesine karşı eylem düzenleyenlere jandarma biber gazıyla saldırdı.

20’ye yakın Alevi köyünün bulunduğu bölgede, köylülerin ortak mera alanı olarak kullandığı 360 dönümlük araziye 600 konutluk ve 25 bin kişilik konteynır kentin kurulması planlanıyor. Konteynır kentin yapım ihalesi ise Taksim Yayalaştırma Projesi'ni de alan hükümet destekli Kalyon İnşaat'a verildi.

Maraş Pazarcık'ta #OvamaDokunma diyen yurttaşlarımızın nöbetini ziyaret ettik. pic.twitter.com/KoeiZutSis

— Alper Taş (@alper_tas) April 3, 2016

Bölgede yaşayan Aleviler, cihatçı grupların AFAD kamplarındaki örgütlenmelerine dikkat çekerek daha önce IŞİD'lilerin tutuklandığı bölgeye kamp kurulmasına karşı çıkıyor. Sosyal medyada da uzun süredir #OvamaDokunma ve #OvamaOnurumaDokunma başlıklarıyla kampanya yürütülüyor.

Terolar Köyü'nde nöbet tutan Maraşlılara eylemlerinin 9. gününde jandarma biber gazlarıyla saldırdı

Müdahale gerekçesi aranızda yabancılar var tas attılar !
Herhangi bir uyarı yapılmadan saldırdılar pic.twitter.com/fSxIFpD0mS

— Pınar AYDINLAR (@PinarAYDINLAR) April 3, 2016

Yurttaşların konteyner kente karşı sürdürdükleri eylem saldırıya rağmen sürüyor.

Maraşlı Aleviler, özellikle Suriyeli göçmenlere karşı olmadıklarını ancak hükümete ve AFAD'a güvenmediklerini, kampın diğer kamplar gibi IŞİD, El Nusra ve benzeri cihatçı örgütlerin insan kaynağına döneceğine dair ciddi endişe taşıdıklarını belirtiyor.

Video: Pınar Aydınlar

Kaynak: Birgun.net