Malezya Havayolları'nın Londra-Kuala Lumpur seferini yapan Airbus A380 tipi yolcu uçağı türbülansa girdi. Türbülans sonrası uçakta herşey alt üst oldu.

Londra'dan mürettebat ile birlikte 378 kişiyle havalanan Malezya uçağı Kuala Lumpur için inişe geçmeye hazırlandığı sırada şiddetli bir türbülansa yakalandı. Uzun süre türbülanstan kurtulamayan uçak dakikalarca çok şiddetli bir şekilde sallandı.

Uçakta dolaplar, valizler, galley ve ikramlar dahil herşey adeta alt üst oldu. Büyük panik yaşayan yolculardan 34'ü ise yaralandı. Kuala Lumpur'a iniş yapan uçağın yaralanan yolcularından bazıları havalimanında bazıları ise hastanede tedavi altına alındı.

Malezya Havayolları yaptığı açıklamada; 'Bengal Körfezi üzerinde şiddetli bir türbülansa giren uçağımızda bazı yolcularımız yaralanmış ve tedavi altına alınmışlardır. Tamamen bizim kontrolümüz dışında gelişen bu olay nedeniyle yolcularımızdan özür dileriz' denildi.

Olayla alakalı bazı yolcuların twitlerindeki görüntüler olayın vehametini gözler önüne serdi.

[News] Malaysia Airlines flight #MH1 experienced severe turbulence injuring 34 passengers and 6 crew members. pic.twitter.com/dXDfew2R2H

— Brendan Grainger (@S118869) 5 Haziran 2016

5 Haziran 2016— Diyana J. (@deeyana_smiles)

pic.twitter.com/wjtzgKTz7gBefore and after the turbulence jump on MH1 this evening

Kaynak: Birgun.net