SERBAY MANSUROĞLU / [email protected]
@serbaymansur

Antalya Halil Akyüz Anadolu Lisesi’nde belirli gün ve haftalar kapsamında olmamasına karşın Türkçülük gününün kutlandığı ortaya çıktı. Okulda ülkü ocakları bayrağı açıldı.

Halil Akyüz Anadolu Lisesi’nde 3 Mayıs günü öğrenciler Türkçülük gününü kutlamak için okul idaresine başvurdu. Okul müdürü ise etkinliğe izin verdi. Öğrenciler okulun bahçesinde Türkçülük günü ile ilgili tören gerçekleştirdi. Okul koridorlarında da ülkü ocakları bayrağı açıldı.

Müdür: Haberim yoktu

Okul Müdürü Aşık Göktekin, etkinliğin ırkçı olduğu şikayetleri sonrası kendini savundu. Göktekin, “Ben böyle olacağını bilemedim. Sadece Türk bayrağı açılacağını sandım. Tören yapılacağından ve ülkü ocakları bayrağından haberim yoktu” dedi.

‘Tekçi anlayış doğru değil’

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ise okulların ırkçılığın adresi olmaması gerektiğini belirtti. İşyeri temsilcileri aracılığıyla kutlamadan haberdar olduklarını belirten Şube Başkanı Öztürk, “Türkçülük günü diye ilan edilen gün tekçi anlayışın sonucu tek bir ırkı üstün gören birilerinin kabul edebileceği gündür. Farklılıklara inanan, çok kültürlülüğü savunan bizler okullarda bu tür etkinliklere izin verilmemesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Birgun.net