SERBAY MANSUROĞLU

İstanbul Bahçelievler Dede Korkut Anadolu Lisesi’nin mezuniyet törenine ilçe müftüsü de davet edildi. Dede Korkut Anadolu Lisesi’nde 1 Haziran günü gerçekleşen mezuniyet törenine katılan ilçe müftüsü Ömer Faruk Bilgili protokolde yer aldı. Müftü, kendine kürsüden tanınan söz hakkında öğrencilere dua etti, konuşmasının sonunda Fatiha okuttu.

Müftü konuşmasında şu duaları etti: Allah’ım girecekleri sınavlarda kendilerine zihin açıklığı ver. Anlama ve kavrama kabiliyeti ver. Onların sınavlarda başarılı olmasını nasip ve müyesser eyle. Sorulara kolaylıkla cevap verip başarıya ulaşmalarına kendilerine nasip ve müyesser eyle ya rabbim. Yavrularımıza, gençlerimize hayırlı eş, iş, aş nasip eyle ya rabbim. Duaların ardından süphaneke okuyan müftü konuşmasının sonunda veli ve öğrencileri Fatiha okumaya çağırdı.

Din eğitimin her kademesinde

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Barış Uluocak, dinin okullara girmesini eleştirdi. Uluocak, “AKP'nin son günlerde dozunu iyice artırdığı tek tipçi, tek mezhepçi, laiklik ve bilimsellik karşıtı politikasının okullarda nasıl hayata geçirildiğinin çarpıcı bir örneği” dedi.

Uluocak şu ifadeleri kullandı: Farklı inançlara tahammülü olmayan mezhepçi bir dini anlayışı eğitim öğretimin her kademesinin ana unsuru olarak gören bu yaklaşım araştırmacı, meraklı ve yaratıcı kuşakların yetişmesinin önünde de bir engel oluşturuyor.

Kaynak: Birgun.net