Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından başlatılan ‘demokrasi nöbetleri’nin 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenecek mitingle sona ereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bütün parti liderlerinin katılımıyla 7 Ağustos’ta Yenikapı’da büyük bir miting düzenleneceğini duyurmuştu.

Taksim Meydanı’nda yaptığı konuşmada bu mitingin ‘mezuniyet töreni‘ olacağını söyleyen Kurtulmuş, “7 Ağustos’ta hepiniz bir büyük diploma alacaksınız. Bu milletin aynı ataları gibi şerefli bir millet olduğunu gösteren büyük bir diplomayı alacaksınız. İnşallah 7 ağustos meydanlardaki son günümüz olacak ama artık birleşmiş olan ellerimiz var, kalplerimiz var” diye konuştu.

‘7 Ağustos’a kadar devam edeceğiz’

7 Ağustos’a kadar mitinglerin devam edeceğini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki, 15 Temmuz akşamından bu yana bu meydanda Alevi’si, Sünni’si ve hangi düşüncede olursa olsun insanımız buradaydı ve ‘Nöbete devam’dedi. 7 Ağustos’a kadar da inşallah bu ruh içerisinde nöbetimize devam edeceğiz. Sizi aramızda görmekten mutlu olduk.”

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz akşamı Erdoğan, halkı sokağa çağırmış. Bunun ardından her gün, farklı yerlerde ‘demokrasi nöbeti’ adında mitingler düzenleniyor.

Kaynak: Birgun.net