Ünal, “Türkiye 789 bin kilometrekare. Ve Türkiye’nin sadece 3 ilçesinde çok küçük bir alanında devam eden bir terörle mücadeleyi lütfen birileri sanki tüm Türkiye’de böyle bir görüntü varmış gibi sunmasınlar. Devletin terörle mücadelesinin, Türkiye’nin tamında bir güvenlik sorunu var gibi yansıtılması ahlaki değildir, insani değildir, uluslararası ilişkilerin hukukuna da aykırıdır.” dedi.

BAKAN'A GÖRE KÜÇÜK BİR ALAN

Emitt 2016, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı TÜYAP’ta açıldı. Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ülkede patlayan bombalar ve çatışma ortamının turizme etkisini ve krizi aşma yollarından bahsetti.

Türkiye’nin 789 bin kilometrekare olduğunu ifade eden Ünal, “Türkiye’nin sadece 3 ilçesinde çok küçük bir alanında devam eden bir terörle mücadeleyi lütfen birileri sanki tüm Türkiye’de böyle bir görüntü varmış gibi sunmasınlar. Bakın eğer birileri terörü rekabet avantajlarının bir parçası haline getirirlerse bu dönüp kendilerini vurur. Çünkü terör sadece bir ülkenin sorunu değildir. Terör küresel bir sorundur. Ve bütün dünyanın sorunudur.” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net