BirGün’lük Festival 2016’ya sayılı saatler kaldı.

Gelenekselleşerek bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde mekân değişikliği yapıldı. BirGün’lük Festival, Sarıyer Life Park yerine Maçka KüçükÇiflik Park’ta gerçekleşecek. İki sahne olarak düzenlenen festival yine dopdolu. Nazan Öncel, Pinhani, Mor ve Ötesi, Ceylan Ertem, Sattas, Adamlar, Mehmet Erdem ve Niyazi Koyuncu’nun sahne alacağı festivalde bir de ikinci sahne kurulacak. Moğollar, Kurtalan Ekspres, Metin Kemal Kahraman ve daha birçok sanatçının ve müzik grubunun sahne alacağı ikinci sahne de, festivale katılanlara güzel anlar yaşatacak.

Bilindiği üzere BirGün’lük Festival iki senedir LifePark’ta düzenleniyordu. Son gün son dakikaya kadar BirGün’lük Festival’in aynı yerde yapılabilmesi için elimizden geleni yaptık ancak maalesef bir noktada tıkandık. Mekânda 2-3 hafta önce yaşanan üzücü olayın etkileri, festivalin müzik dışındaki tüm diğer unsurlarının festivalden çekilmesine sebep oldu. Teknik, lojistik, ekonomik ve operasyonel anlamda yaşanan zorluklar bize iki seçenek bırakıyordu. Festivale bu sene ara vermek ya da KüçükÇiftlik Park’a taşımak. Bir arada olmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tercihimiz etkinliği iptal etmek değil, #biraradayız diyen okurlarımızla beraber olmak oldu. Bu sebeple üzülen, canı sıkılan okurlarımızdan, festival katılımcılarımızdan özür dileriz. Seneye tekrar büyük ve yeşil alanda olma ümidiyle...

Festival alanına nasıl gidilir?

1- Taksim, Kabataş ve Nişantaşı’na yürüme mesafesinde olan ve Maçka sınırları içerişinde bulunan festival ve konser alanına ulaşmak son derece kolay.
2- KüçükÇiftlik Park, İnönü Stadyumu’nun yanından Nişantaşı’na çıkan Kadırgalar Caddesi üzerindedir.
3- Toplutaşıma araçları ile gelmek için Taksim yönünden Şişli yönüne giderken Harbiye durağına, metro ile gelirken Osmanbey durağına yürüyüş mesafesindedir
4- Anadolu yakasından gelmek isteyenler vapurla Beşiktaş iskelesine geçip oradan yürüyerek veya taksiyle alana gelebilirler.
5- Bir diğer alternatif ise metrobüs ile Cevizlibağ durağında inip, Zeytinburnu-Kabataş Tramvay hattına aktarma yaparak son olarak Kabataş durağından ulaşımdır.

Otopark sorunu var mı?

KüçükÇiftlik Park’ın önünde 200 araçlık İspark Otoparkı vardır. Ayrıca etrafındaki otel ve AVM’lerin vale hizmetleri de kullanılabilir.


Kaynak: Birgun.net