Kraliçe Elizabeth’in İngiltere’yi ziyaret eden Çinli diplomatlar hakkındaki ‘Çok kabaydılar’ sözlerine yanıt, ‘5 bin yıllık bir medeniyetiz’ hatırlatmasıyla verildi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile ekim ayında Londra’yi ziyaret eden Çin heyetinin güvenliğinden sorumlu polisin konuşmaları salı günü basına sızmıştı. Görüntülerde, Lucy D'Orsi isimli polisin Çinli diplomatlardan şikayet ettiği, Kraliçe Elizabeth’in de “Çok kabaydılar” diyerek onayladığı görülmüştü.

Kraliçe Elizabeth’in bu gafına Çin’den yanıt geldi. Ancak iktidardaki Komünist Parti’ye yakınlığı ile bilinen The Global Times gazetesinin başyazıda, Kraliyet ailesi değil İngiliz medyası hedefteydi.

Batı medyası için ‘barbar’ denilen başyazıda “Batı, modern dönemde görkemli bir medeniyet inşa etti ama medyası, zehirli dişlerini gösteren, pençelerini savuran, narsist bir avuç laubali dedikoducu” ifadelerine yer verildi. Gazete ayrıca, “5 bin yıllık kesintisiz Doğu medeni ile iletişimi sürdürürlerse ilerleme kaydedeceklerine inanıyoruz” ifadeleri de kullanıldı. (Sputnik)

Kaynak: Birgun.net