DİLARA KAN

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) OHAL kapsamında çıkarılan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen 19 akademisyen 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına “Alternatif Açılış” dersiyle başlıyor.

Kocaeli Üniversitesi’nde OHAL nedeniyle çıkarılan KHK ile “Barış için Akademisyenler’in” yayınladığı barış bildirisinde imzası bulunan 19 akademisyenin görevine son verilmişti.

Görevden alınan akademisyenler, eğitim-öğretim yılına “Alternatif açılış” dersiyle başlayacaklarını duyurdu. 28 Eylül'de başlıyor 28 Eylül Çarşamba günü Kocaeli İzmit’te bulunan Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak olan derse, çeşitli illerden akademisyenlerin yanı sıra öğrencilerin, sendika ve odaların temsilcilerinin de katılması bekleniyor. Kocaeli Üniversitesi’nde görevden alınan akademisyenlerin adına açılan KOÜ Dayanışma Facebook sayfasında da bir mesaj yayınlanarak “Alternatif açılış” dersinin duyurusu şu şekilde yapıldı: “Devletten maaş aldığımız için akademisyen olmadık! Küçük bir ipucu verelim, 28 Eylül’de Kocaeli’de Alternatif Açılış dersimizle başlıyoruz!”

Kaynak: Birgun.net