Koç Holding'e ait Ford Otosan Gölcük fabrikasında Hamza Aksan ve Ali Kemal Uzun isimli iki işçinin işten çıkartılmasını protesto etmek isteyen Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyelerine, sarı sendika Türk Metal üyeleri saldırdı. Polis ekiplerinin müdahalesi sonrasında Türk Metal Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Fadime Narin’in eşi Murat Narin gözaltına alındı.

Bizim Kocaeli Gazetesi’nde yer alan habere göre, TOMİS üyeleri, arkadaşlarının işten atılmasına tepki için sabah saatlerinde fabrikanın K1 Kapısı önünde buluştu. İşçi servislerinin giriş saatinde pankart açıp işten atmalara karşı seslerini duyurmayı amaçlayan TOMİS üyelerine Türk Metal Sendikası üyesi bir grup müdahale etmek istedi. Bunun üzerine çıkan olayda Türk Metal Sendikası Ford Otosan Baştemsilcisi Fadime Narin’in eşi Murat Narin, TOMİS’in pankartını yırttı. Gerginliğin büyümesinin ardından olay yerindeki çevik kuvvet polisleri iki ayrı sendikanın üyelerini ayırdı.

FORD DERS ALMAMIŞ
İşten atılan TOMİS üyesi Hamza Aksan, olay sonrası yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Mayıs ayında kölelik zincirlerimizi kırdık, ayağımızdaki prangaları attık. Türkiye çapında destansı bir direniş yarattık. On binlerce metal işçisinin patronlara ve onun sadık uşağı TM’ye saldığı bu korku hala sürmektedir. Direniş öncesinde, direnişte ve sonrasında yüze yakın arkadaşımızın işine keyfi gerekçelerle son verildi. İşten atılan arkadaşlarımızın açtığı davalar yerel mahkemeler tarafından kabul edildi, sendikal haklarını ve işe iadelerini kazandılar. Ancak, anlaşılan Ford Otosan yönetimi bu mahkemelerden de ders almamıştır."

İŞTEN ATMALARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ
İradelerinin sınanmasına ve işten atmaların devamına izin vermeyeceklerini de ifade eden Aksan, şunları kaydetti: "Ford Otosan yönetimi işten atmak için özellikle TOMİS üyelerini seçiyor. İşçi arkadaşlarımız, keyfi ve hukuk kurallarını çiğnenerek atılıyorlar. Bu yüzden artık biz işten atılmalara sessiz kalmayacağız. İşten atmalara karşı her yerde sesimizi yükselteceğiz. Her işten atılma sonrası korkularını büyüteceğiz, gerekeni yapacağız. Başta Ford Otosan işçileri olmak üzere tüm metal işçisi kardeşlerimizi ve duyarlı kamuoyunu işten atmalara karşı mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz."

Kaynak: Birgun.net