Kocaeli'de istismara uğramış çocuklar için yapıldığı belirtilen rehabilitasyon merkezinden çığlıklar yükselirken bir yurttaş yaşananları kayıt altına alıp sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

Kocaeli Kartepe İlçesi Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli çocuklara işkence yapıldığına ilişkin görüntüler geçtiğimiz yıl ortaya çıkarken bu kez de başka bir rehabilitasyon merkezinde benzer bir olay yaşandığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Ekşi Sözlük üzerinden olaya tanık olan bir yurttaş herhangi bir tabelanın bulunmadığı bir binadan gelen çığlıklar üzerine aracını durdurarak bina güvenliklerine neler olduğunu sordu. Bina önünden gitmesi istenince polisi arayarak beklemeye devam etti. Bu sırada binadan çığlıklar yükselmeye devam ederken kız çocuklarının bağırışlarını videoya kaydetti. Daha sonra binaya bir sivil polis aracı gelirken bağırışmalar devam etti, bir güvenlik görevlisi ise binanın rehabilitasyon merkezi olduğunu söyledi. Olayın ardından savcılığa giden yurttaşa ise binada "cinsel istismara uğramış çocukların bulunduğu ve gizli bir yer olduğu" söylendi.

Olayı kayıt altına alan yurttaşların daha sonra polis tarafından arandığı ve olayı kayıt altına aldıkları için haklarında şikayet olduğu belirtildi.

OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Sosyal medyada ’taciz’ iddialarına neden olan olayın, bu sabah kurum için yapılan aramaya çocukların tepki göstermesinden kaynaklandığı ileri sürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü yaptığı açıklamada, istismara uğrayan çocukların kaldığı Rehabilitasyon Merkezi’nin tabelasının bulunmadığını ve adresinin de belli olmasın diye verilmediğini söyledi.

'ARAMA YAPILIRKEN BAĞIRMIŞLAR'

Yümnü, "Burada istismara uğramış çocuklar bulunur. Önlem amaçlı kurum içi arama yapıldığı sırada çocuklar pencerelere çıkıp bağırmışlar. Olay bundan ibaret" dedi. (Sol, Hürriyet)

Kaynak: Birgun.net