HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan İzmit'te rehabilitasyon merkezinde yaşananların yeni bir Karaman olmasından duyduğu endişe üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesi şu şekilde: "30 Mart Çarşamba günü gazetelere ve haber sitelerine yansıyan Kocaeli'nde bir rehabilitasyon merkezinde yaşananlar, son zamanlarda sıklıkça karşılaştığımız çocuk istismarı ve şiddetinin yeniden yaşanabileceğini akıllara getirmektedir. Kamera görüntülerinden de açıkça görülebileceği gibi kız öğrenciler bağırmakta ve yardım istemektedir. Bu konuda Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü'nün açıklamaları da, ne yazık ki tatmin edici değildir. Karaman'da yaşananlar sonucu toplumun tüm kesimlerinde yaşanan infial ve tedirginlik, çocuk istismarı konusunda yeterli

denetim ve araştırmaların yapılmadığının düşünülmesine ve Hükümet'in bu konudaki çalışmalarının sorgulanmasına neden olmuştur.

Bu çerçevede; Kocaeli'nde yaşanan bu olay sonrasında yürütülmekte olan bir soruşturma var mıdır? Bu Rehabilitasyon merkezi bir devlet kurumu mudur?

Yoksa özel bir kuruluş mudur?

Bu kurumla ilgili daha önce herhangi bir şikâyet veya ihbar var mıdır?

Neden kurumun girişinde kuruma dair bir isim veya tabela bulunmamaktadır?

Hükümetinizin çocuk ve gençlere yönelik cinsel istismar ve taciz olaylarını önlemek amacıyla yürüttüğü çalışmalar nelerdir?

Cinsel istismara uğrayan çocukların yaşadığı psiko-sosyal durumunun iyileştirilmesine yönelik olarak hükümetinizin yürüttüğü çalışmalar var mıdır?

Var ise bu konudaki çalışmaların içerikleri nelerdir?

Türkiye'deki rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk istismarı olaylarına ilişkin, bugüne kadar ilgili kurumlara kaç başvuru yapılmıştır?

Bu başvurular nasıl sonuçlanmıştır?" ()

Kaynak: Birgun.net