Önceki gün İstanbul’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü için Fatih Camii’nde yapılan cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘protesto’ edildi. CHP Lideri’nin önüne kurşun atıldı.
Cenaze töreni sırasında ‘yuh’ çekip tekbir getiren grup Kılıçdaroğlu’nun çelengi için “Burada istemiyoruz” diye bağırdı, ardından çelenk bazı şahıslar tarafından cami dışına atılarak parçalandı. Bazı şahıslar ise Kılıçdaroğlu’na “Katilsiniz siz” diye bağırdı. Bu esnada Kılıçdaroğlu’nun önüne bir mermi atıldı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na da tepki gösterildi.


Başbakan’la sohbet’
Olaylara ilişkin kurşun atan kişinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Akşam saatlerinde ortaya çıkan görüntülerde ise mermiyi atan kişinin bu olaydan kısa bir süre önce Başbakan Binali Yıldırım’la sohbet ettiği görüldü.


‘Gelmeyin’ demişler!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve partisinin Grup Başkanvekili Engin Altay’la birlikte yaşananlara dair basın toplantısı düzenledi. Önce “Cenazeye katılmayın, olaylar çıkar, sizi taşlayabilirler” diye uyarıldığını belirten CHP Lideri, “Eğer bir şehit varsa onun cenaze törenine katılmak bir namus borcudur. Taş atılacak, yumurta atılacak. Ben böylelerine meydanı bırakmam arkadaşlar, bırakmam” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Cemaat son derece saygılı bir şekilde namazı eda etmiştir. Ama aralarına katılan 5-6 kişi, özellikle provokasyon yapıyor, bağırıyor. Namaz sonrası, sürekli bağıran bir kişi hemen protokolün arkasında yer alıp, eski Cumhurbaşkanımızın, Başbakan’ın, İçişleri Bakanı’nın önünden geçerek, benim de önümden geçerek bir kurşunu bana atmıştır. Biraz sonra bu kurşunu polise tutanakla teslim edeceğiz.”
CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, bu sırada kurşunu basın mensuplarına gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında “Ayıp olan nokta şu; Bir kişi Cumhurbaşkanı’nın önünden, Başbakan’ın önünden, İçişleri Bakanı’nın önünden geçecek, gelecek benim önümden geçerken bana bu kurşunu atacak. Beni ölümle tehdit edecek sözde. Onun feriştahı gelse, inandığım yoldan beni döndüremez” dedi. “Ben ülkemi seviyorum, insanımı seviyorum. İnsanım için öleceksem, canımız fedadır” diyen Kılıçdaroğlu, “Beni üzen nokta, bütün bu olayların, emniyetin gözü önünde, hatta bir anlamda onun koordinasyonunda gerçekleşmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı.


‘Önlemimizi alacağız’
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “5-6 kişi ama bize şunu söylüyorlar; ‘Kendi önleminizi, kendiniz alın.’ Göreceksiniz bundan sonra kendi önlemimizi, kendimiz alacağız. Bakalım kim, nasıl müdahale ediyor? Kimseye pabuç bırakmayacağız. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Ben daha önce TOBB’de yaptığım konuşmada, özgürlükçü demokrasiyi savunmuş, parlamenter sistemi savunmuş, ‘Bunu bizim kanımızı dökmeden değiştiremezsiniz’ demiştim. Şimdi bunun provalarını yapmaya çalışıyorlar. Bizim kanımızı dökerek, rejimi değiştireceklerini sanıyorlar. Hiç kimse şunu aklının köşesinden geçirmesin, bir kişi ölürüz, bin kişi geliriz. Hiç kimse bizi yıldıramaz.”


Osmanlı Ocakları mı?
CHP Milletvekili Eren Erdem ise TBMM’de düzenlediği basın toplantısında olayın arkasında Osmanlı Ocakları üyeleri olduğunu iddia etti. Öte yandan İrfan C. adlı saldırganın bir dönem AKP’de yöneticilik yaptığı iddia edildi.
Edinilen bilgilere göre gözaltına alınan dört saldırgan, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacaklar.

***

Ankara'da hedef gösteren afişler
Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef gösteren afişler asıldı. Türkiye Gaziler Vakfı imzalı afişlerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı melih Gökçek tarafından astırıldığı iddia ediliyor. CHP Gençlik Kolları üyeleri ise bazı afişleri indirdi.

***

Kınamadılar hedef yaptılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaydan sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef göstererek; “Milletimizin iradesine havale ediyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu’na mermi atılması dün Kaçak Saray’da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a da soruldu, Kalın olayı neredeyse haklı gösterdi.


Yeteri kadar açıkmış!
CHP Lideri, önceki akşam katıldığı bir programda herkesin sorunlarıyla ilgilendiklerini anlatırken “Biz hapiste hasta yatan PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de İslami kesimden olup hapis yatan hastalara da gittik. Hiç ayrım yapmadık” demişti.
Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına gönderme yapan Kaçak Saray Sözcüsü Kalın, “Olayın kendisi yeteri kadar açık. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları da ortada” dedi. Kalın olayı kınamak yerine şöyle devam etti: “Hala Türkiye’de terör örgütü ve mensuplarıyla ilgili bu tür cümleler kurulabiliyorsa bunun takdirini millete bırakmak gerekir” dedi.Kalın olayı kınamadı.

Kaynak: Birgun.net