CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan "Akılda Kalan" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP ile olası bir ittifak için kapıları kapattı: "Biz ayrı partiyiz, onlar ayrı partiler. Nasıl iş birliği olacak? Biz etnik kimlik, inanç üzerinden siyaset yapmayız."

Kılıçdaroğlu, HDP ile iş birliği yaptıkları iddialarına da, "Gelecekte şartlar olursa, bir CHP-HDP ittifakı olur mu?" sorusuna "Biz ayrı partiyiz, onlar ayrı partiler. Nasıl iş birliği olacak? Kaldı ki Siyasi Partiler Yasası iş birliğini yasaklamış vaziyette. Biz kendi ilkelerimizle, kurallarımızla siyaset yaparız. Bizim HDP'den ayrışan çok yönümüz var. Biz etnik kimlik, inanç üzerinden siyaset yapmayız." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli başıklar:

SEÇMEN KAYDI KOMPLOSU
"2010'daki anayasa değişikliği referandumunda oyunu kullanamadığı" hatırlatılan Kılıçdaroğlu, seçmen kaydının silinmesi için bir komplo hazırlandığını, bunu, olayın ardından kendisine mektup yollayan bir polisin de anlattığını söyledi.

"Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri" anımsatılan Kılıçdaroğlu, sözlerinden dolayı pişmanlığının bulunmadığını, "birilerinin önüne yatmak" ifadesinin Anadolu'da kullanılan bir deyim olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "AKP'ye, Cumhurbaşkanı'na karşı daha bir sert misiniz? Dozajı yükselttiniz mi?" sorusu üzerine, dozajı artırdıklarını, çünkü Cumhurbaşkanı'nın Parlamento'da "tarafsızlığı" üzerine yemin etmesine rağmen buna uymadığını savundu.

İSTİFA YOK
"AK Parti ve Erdoğan ile 6 defa seçim yarışına giriyorsunuz, her seferinde AK Parti ve Erdoğan çıkıyor. İstifa aklınızdan geçti mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, istifanın aklından geçmediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ortaya çıkan tablodan kendilerinin de sorumlu olduğunu, bu konuda çalışmalar yaptıklarını, 7 Haziran'daki seçim bildirgelerinin Türkiye'de tek olduğunu kaydetti.

"BEN ASLA CHP GENEL BAŞKANI OLMAZDIM"

Geniş kitlelere güven vermenin zaman aldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, hata ve eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

"AKP bu süre içinde ne yaptı? Hataları, kusurları, yolsuzluk dosyaları çıktı vesaire. Dönüp kedimizi sorgularken, aynı zamanda Türkiye'yi de sorguluyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir 17-25 Aralık olayının binde birini ben yapmış olsaydım, örneğin bir sabah oğluma telefon açıp 'Oğlum paraları sıfırlandın mı? Çabuk sıfırla, biraz sonra polisler gelir' deseydim ben asla CHP Genel Başkanı olamazdım, aynı dakikalarda ayrılmak zorunda kalırdım. Asla sokağa çıkamazdım, asla bunun hesabını veremezdim, asla ailemin yüzüne bakamazdım, çocuklar da benim yüzüme bakmazdı."

Kendisiyle ilgili çeşitli kurgu ve montajların yapıldığını ancak bunu ispat ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, 17 ve 25 Aralık'ta ise ispat yerine, hakimlerin sürüldüğünü iddia etti.


Kaynak: Birgun.net