Üçkuyular Vapur İskelesi'nde düzenlenen törene katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İlk 4 maddenin nesini değiştireceksiniz? Şu millete anlatın bakalım ben de anlamış olayım. Bir tek CHP milletvekili parlamentoda olduğu sürece bu değişikliklerin hiçbirini parlamentodan geçiremeyecekler" dedi.

Yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini ifade etti. Bir insanın yaşamının pazarlık konusu yapılmasının ayıp olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Davutoğlu Avrupa'ya gidiyor. Ne için? Suriyeliler Avrupa'ya gidecek, onlar bizde kalsın, 3 milyar avro alalım. Birisi de söylüyor 'Parayı almadan sakın gelme'. Böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz. Onlar da söylüyor zaten Batılılar da. Efendim diyorlar, 'Size 3 milyar avro verelim, Suriyelileri, Afganları, Pakistanlıları burada tutun. Sonra isterseniz size 3 milyar avro daha göndeririz.' Biz de diyoruz ki gerekirse 6 milyar avroyu biz size ödeyelim onların tamamı sizde kalsın. AB Temel Haklar Bildirgesi'ne göre göçmenlerin hayatı pazarlık konusu olamaz. Bunlar gittiler pazarlık konusu yaptılar ve buna da 'Kayseri pazarlığı' diyorlar. Bütün Kayserililerden özür diliyorum, emin olun hiçbir Kayserili böyle bir pazarlığın altına imza atmaz. Çünkü Kayserililer zeki insanlardır, neyin karlı olduğunu, neyin zararlı olduğunu gayet iyi bilirler."

Son dönemlerde anayasa tartışmalarının yaşandığını da ifade eden Kılıçdaroğlu, bu konuda CHP'nin "ilk 4 madde tartışılamaz" şartını getirdiğini hatırlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "İlk 4 maddenin nesini değiştireceksiniz? Şu millete anlatın bakalım ben de anlamış olayım. Ama sevgili İzmirliler, size şöyle bir güvenceyi verebilirim. Bir tek CHP milletvekili parlamentoda olduğu sürece bu değişikliklerin hiçbirini parlamentodan geçiremeyecekler. Bunun güvencesini veriyorum. Bu güvence de bizim size olan inancımızdan kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Birgun.net