BURCU CANSU

DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler, kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı İstanbul Kartal’daki yürüyüşün ardından Ankara’da da büyük bir eylem yaptı. DİSK üyeleri Ankara’dan hükümete “Kıdem tazminatımız iş güvencemizdir. İş güvencemize dokunma” diye seslendi. Yürüyüşe DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu ve DİSK üyesi sendikaların genel merkez, şube yöneticileri ve işçiler katıldı.

KIDEM TAZMİNATI GÜVENCEMİZDİR

“Kıdem tazminatının gasbına karşı genel eylem ve direniş” ilan eden DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler, Milli Kütüphane önünde toplanarak Çalışma Bakanlığı’na yürüdü. “Kıdem Tazminatı İş Güvencemizdir, Dokunma” pankartı taşıyan işçiler, sık sık “Direne Direne Kazanacağız”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak” sloganları attı.
Çalışma Bakanlığı önünde yapılan açıklamada, “Kıdem tazminatlarımızı yedirmemek için mücadelemize devam edeceğiz. Kıdem tazminatının 'fona devir' adı altında gasp edilmesine karşı tüm emekçileri, emek dostlarını, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan tüm güçleri ortak mücadeleye davet ediyoruz. Geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz” denildi.

"GENEL GREV NEDENİ"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, AKP Hükümeti tüm emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak istediğini belirterek şunları söyledi:

''Emekçilere kölelik dayatılıyor. Kıdem tazminatlarını kaldırarak iş güvencemizi yok etmek istiyor. Yapılmak istenen değişiklik ile işten atma ve çıkartma kolaylaşacak. Kıdem tazminatı almak hayal olacak. Kıdem tazminatının sadece adı kalacak. Oluşturulan işsizlik fonundan patronlara 50 milyon lira aktarılmıştır. Fon yağmalanmaktadır. Kıdem tazminatlarınızı leş kargalarına yedirmemek için mücadelemize devam edeceğiz. DİSK kıdem tazminatında yapılacak bir değişikliği genel grev nedeni sayar."

Kaynak: Birgun.net