Merlin’le tanışın. Kendisi geçtiğimiz günlerde Guinness Dünya Rekorları’na girerek “En yüksek sesle mırlayan ev kedisi” ünvanını aldı.

13 yaşında ve bir barınaktan evlat edinilmiş olan Merlin, geçtiğimiz günlerde İngiliz televizyon kanallarından biri olan Channel 5’ın “Kediler Sizi De Güldürür” isimli programında yer aldıktan sonra en yüksek sesli kedi ünvanını kazandı.

Guinness Dünya Rekorları hakemi eşliğinde yapılan teyit ile birlikte Merlin, 67.8 desibellik bir mırlamayla dünya rekoru kırarak ünvanı önceki sahibi Smokey’nin elinden sadece 0.02 desibellik bir farkla aldı.

Yoldaşı Tracy Westwood yaptığı açıklamada; “Bazen sesi o kadar yüksek çıkıyor ki konuşurken kendimi tekrarlamam gerekiyor. Televizyonda bir şey izlerken anlayabilmek için ya sesini yüksek seviyede açmak gerek veya Merlin’i odadan çıkartmak gerek. Eğer yemek yiyorsa daha da yüksek bir sesle mırlıyor. Saçlarımı kuruturken bile duyabiliyorum sesini. Özellikle temizlenirken sesi çok yüksek olabiliyor. Bazen arkadaşlarımla telefonda konuşurken arkadan gelen sesin ne olduğunu soruyorlar. Onlara sesin Merlin’den geldiğini söylediğimde ise genelde bana inanmıyorlar” dedi.

70 desibele yakın bir mırıldamayla Merlin’in sesi ortalama bir konuşmadan veya klimadan daha yüksek bulaşık makinesiyle de aynı yükseklikte olabiliyor.

Hayvan davranışları uzmanı Prof. Peter Neville, aslında kedilerin neden mırıldadığına dair fazla bir bilginin bulunmadığını açıklarken. Tüm kedilerin aynı frekansta mırladığının bilindiğini ekledi. Olgun kediler rahatladıklarında veya mutlu olduklarında mırlıyorlar. Yavru kediler ise emzirme esnasında da mırlıyorlar. Aslan veya kaplan gibi büyük kedilerde ise mırlamanın gerçekleşmediğine değiniyor.

Gaia Dergi

Kaynak: Birgun.net