Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin hikâyeleri yürek yaktı. Yaşamını yitirenler ya işlerinden dönüyordu, ya hayatlarına daha iyi bir yön verebilmek için gittikleri kurslardan ya da aile ziyaretlerinden... Üniversite öğrencisi olan gencecik birçok insanın hikâyesi ise, başlamadan yarım kaldı. Bombalı saldırıda sadece bedenler değil; umutlar, hayaller, güzel yarınlar da katledildi.

Çermik Ailesi akraba ziyaretinden geliyordu
Sivas Divriğili Muharrem Çermik ile eşi Bağdat Çermik ve kızları Perihan Çermik, Tuzluçayır semtinde akraba ziyaretine gitmişlerdi. Ziyaretin ardından, Balgat’taki evlerine dönmek üzere Kızılay’da otobüs beklerlerken gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldüler.

Fazla mesaiye kalmıştı, evine dönüyordu
Kızılay saldırısının kurbanlarından 26 yaşındaki güvenlik görevlisi Murat Gül, fazla mesaiye kaldıktan sonra Etlik’teki evine gitmek üzere durakta otobüs bekliyordu.

ODTÜ’de mühendislik öğrencisiydi
Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metalurji Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş, ailesinin en büyük çocuğuydu. İki kardeşi daha bulunan Baş, dün Ankara’nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.

Ağır yaralandı, bebeğini kaybetti
Ankara saldırısında ağır yaralanan Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

İki kız çocuğu annesiydi, eşini kanserden kaybetmişti
Hamide Sibel Çetinkaya Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine bağlı Bilgi Edinme Merkezi’nde çalışıyordu. 55 yaşındaydı. Eşini üç yıl önce kanserden kaybeden Çetinkaya, iki kız çocuğu annesiydi. Cebeci’de oturan annesini ziyaretten dönüyordu. Kızılay’da metrodan indikten sonra evine gitmek üzere minibüse binecekti. Ankara Karşıyaka Camisi’ndeki dün düzenlenen cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Geçen yıl müzede çalışmaya başlamıştı
Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Mehmet Alan, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi’nde çalışıyordu. Alan, müzedeki işine geçen yıl başlamıştı.

16 yaşındaydı ve karaciğer nakli olacaktı
Lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar, 16 yaşındaydı. Patlama sırasında Balgat’taki evine gitmek üzere otobüs bekliyordu.
Çakar ile iki ablası karaciğer hastasıydı, bu nedenle ailesi çocuklarının tedavileri için 2010 yılında Kütahya’dan Ankara’ya taşınmışlardı. Çakar’a önümüzdeki günlerde babasından karaciğer nakli yapılacaktı.

Üniversite hayali kuruyordu, başarılı bir öğrenciydi
Destina Peri Parlak, Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi’nde 10’uncu sınıf öğrencisiydi. Babasını anne karnındayken kaybeden Parlak, annesiyle birlikte yaşıyordu. Parlak’ın fizik öğretmeni Ali Çiper, “Peri çok çalışkandı, başarılı bir öğrenciydi. Her şeyden önce çok kibardı. Herkes tarafından çok seviliyordu” dedi.

Üniversite öğrencisiydi şimdi ise sonsuzluğa uğurlanacak
Giresunlu olan üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya, ailesiyle birlikte Ankara’da yaşıyordu. Akkaya’nın cenazesi bugün Giresun’a götürülerek Keşap ilçesinde toprağa verilecek.

Kurstan evine dönmek için otobüs bekliyordu
Feyza Acısu 20 yaşındaydı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencisiydi. Yakınları Feyza’nın Kızılay’da kurstan çıkmış ve evine dönmek için durakta beklediğini söyledi. Feyza, Karşıyaka Camisi’ndeki törenin ardından dün Karşıyaka Mezarlığında defnedildi.

Eskişehir’den ablasını ziyarete gitmişti
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Kerim Sağlam, Sincan’da yaşayan ablasının evine gitmek için otobüs durağında bekliyordu. Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Kerim, ablası Pınar Sağlam’ı ziyaret etmek için Ankara’ya gitmişti. Kerim Sağlam’ın cenazesinin bugün Turhal’da toprağa verileceği öğrenildi.

Gar katliamında arkadaşını kaybetmişti
Ozan Can Akkuş, ODTU Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisiydi. Yakın arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz’ı Ankara’da geçen yıl 10 Ekim’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda kaybetmişti. Akkuş, acısını sosyal medyada, “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” ifadeleriyle paylaşmıştı.

CHP Keçiören eski ilçe başkanıydı
CHP Keçiören eski ilçe başkanı 65 yaşındaki Mehmet Yurtsever geçen aralık ayında Bitlis’te hayatını kaybeden yeğeni uzman çavuş Eren Kılıç’ı toprağa vermişti.

Lise öğrencisi Atakan sadece 15 yaşındaydı
Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden Atakan Eray Özyol 15 yaşındaydı. Gölbaşı Doktor Şeraffettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Eray Özyol’un cenazesi Keçiören Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Üniversiteliydi, sporla ilgileniyordu
20 yaşındaki Elvin Buğra Arslan, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği altyapılarında basketbol ve futbol eğitimi almıştı. Arslan aynı zamanda, Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde okuyordu.

Çalıştığı çay ocağından evine dönüyordu
İki çocuk babası 50 yaşındaki Eyüp Ensar Ulaş, çalıştığı çay ocağından Balgat’taki evine dönmek için belediye otobüsüne binmişti.

Taksi şoförüydü, Haymana’da toprağa verildi
Turgay Bulut, Ankara’nın Haymana ilçesine kayıtlıydı. Taksi şoförlüğü yapıyordu. Bulut, dün Haymana’da toprağa verildi.

Gazi Üniversitesi öğrencisiydi KPSS’ye hazırlanıyordu
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Sümeyra Çakmak, 22 yaşındaydı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kursu çıkışı durakta beklerken bombalı saldırının hedefi oldu. Ailesi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Çakmak’ın cenazesinin Bayburt’ta toprağa verileceği öğrenildi.

Mühendisti, eşi de saldırıda ağır yaralandı
Ferah Önder, mühendisti. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda görev yapıyordu. Eşi Orhan Önder de saldırıda ağır yaralandı.

Anne ve babasını erken yaşta kaybetmişti
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde müfettiş olan Oğuzhan Dura, üç yaşındayken babasını, üniversite yıllarında ise annesini kaybetmişti. Oğuzhan Dura’nın kuzeni Hacı Şenol Şengül, kuzeninin işyerinde mesaiye kaldıktan sonra evine yürürken saldırıya yakalandığını belirtti.

20’li yaşlarında ve iki hukuk öğrencisi
Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri 20 yaşındaki Nusrettin Can Çalkınsın ve kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy akşam vakti eve dönüş yolunda Güvenpark önünde otobüs bekliyordu.

Eşiyle birlikte patlama alanındaydı
Ayşe Bilgilioğlu Sivaslıydı. Eşiyle patlama yerindeydi. Eşi hastaneye kaldırıldı. Yakınları sosyal medyada kayıp olduğunu duyurduklarını Ayşe Bilgilioğlu’nun hayatını kaybettiğini paylaştı.

Hastanedeki nöbetine gidiyordu
37 yaşındaki İsmail Karagöz, çalıştığı özel hastanedeki nöbetine gidiyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Karagöz’ün kimliği annesinden alınan DNA’yla tespit edildi.

Saldırıda yaşamını yitiren 37 yurttaştan 28’inin fotoğrafına ulaşabildik.

Kaynak: Birgun.net