Kastamonu'daki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nun imam hatip okuluna çevrilmesi için velilere anket gönderildi. Velilerin isim, adres ve telefon bilgilerini de içeren anket çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Fikret Tufanyazıcı, "Bu bölgede yer alan veliler, dönüştürülmesi planlanan okulda çocuklarını okutmak istemediklerinde adrese dayalı eğitim planlanması sonucunda İmam Hatip Ortaokulu’na mahkum bırakılacaktır" dedi.

Anket formunda velinin isim, adres ve telefon bilgisinin doldurulacağı bir alan yer alıyor. Ankette, ima hatip okulu istenip istenmediği soruluyor.

ANKETE TEPKİ
Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Fikret Tufanyazıcı, "Velilere gönderilen 'Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu açıldığı taktirde bu okula göndermek ister misiniz?' sorusunun sorulduğu anket kabul edilemez" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaygınlaştırılan ve eğitim sistemi üzerinden din ve inanç istismarına dayanan uygulamaların artarak sürdüğü bir dönemden geçildiğini vurgulayan Tufanyazıcı, şunları söyledi:

"Eğitim müfredatının biçimlendirilmesinden pratik uygulamalara kadar hemen her alanda dini öğeler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sürecine adım adım eklemlenmiştir. Okullarda din kültürü ve Ahlak Bilgisi ders saatleri arttırıldığı gibi, 2012 yılından itibaren dini içerikli (zorunlu) seçmeli dersler getirilmiş hatta temel derslerdeki metinler dini içerikli ve ayrıştırıcı hale getirilerek deyim yerindeyse okulların tamamı imam hatipleştirilmiştir. Şimdi de Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu velilerine anket gönderilerek, böyle bir soru yöneltilmektedir. Böylece veliler ve öğrencilerimiz imam hatip okullarına yönlendirilmektedir. Velilerimizin bu şekilde yönlendirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. İlimizin imam hatip ortaokul ve liselerine değil laik, bilimsel ve demokratik eğitim yapan gerçek kurumlara ihtiyacı vardır. Ayrıca bu bölgede yer alan veliler dönüştürülmesi planlanan okulda çocuklarını okutmak istemediklerinde adrese dayalı eğitim planlanması sonucunda İmam Hatip Ortaokulu’na mahkum bırakılacaktır. Fiziki koşullarının o bölgede var olan öğrenci potansiyelini bile karşılayamazken bazı sınıfların imam hatip sınıfına dönüştürülmesi çabaları akıllara farklı sorular getirmektedir."

Kaynak: Birgun.net