HABER MERKEZİ

Muğla Marmaris'te 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Fethullah Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Ufuk Koleji'nin bir bölümü imam hatip yapıldı.

‘Kararı geri çekin’
Okul binasının imam hatip ortaokuluna tahsis edilmesine ilçede yaşayan veliler tepki gösterdi. İlçe genelinde ilk ve orta okullarda derslik sıkıntısı yaşanırken okulun bir bölümünün imam hatip yapılmasını doğru bulmayan veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kararın geri çekilmesini istedi.

Öğrenci Veli Derneği (VELİ-DER) Marmaris Şubesi ise kapatılan Ufuk Koleji'nin, Marmaris Ortaokulu'na ve imam hatip ortaokuluna tahsis edilmesinin ayrı amaçları olan her iki kurum için uygun olmadığını dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı.

Velilerin imam hatip ortaokulunun eski yerine taşınması için başlattığı imza kampanyasına, VELİ-DER başta olmak üzere Pir Sultan Abdal Derneği, Eğitim Sen, Eğitim-İş, ADD, TESUD, TEMAD, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Kent Konseyi de destek verdi.

'Adaletsizlik ve haksızlık'

İmam hatip ayrıcalığında yeni boyut: Her şey dahil sistem


Konuyla ilgili açıklamada bulunan VELİ-DER Marmaris Şube Başkanı Ahmet Oğul, "Kapatılan 700 kapasiteli Ufuk Koleji'nde, 660 kapasiteli Atatürk Ortaokulu'na 22 derslik, 76 öğrenci kapasiteli imam hatip ortaokuluna 5 derslik ve imam hatip bünyesinde bulunan anaokuluna 3 derslik tahsis edilmiştir. Biz bunun bir adaletsizlik ve haksızlık olduğuna inanıyoruz. Biz imam hatip ortaokuluna ayrılan 5 dersliğin ve 3 anaokulunun tekrar İhsan Mermerci Okulu'na dönmesi için imza kampanyası başlattık. Burada sivil toplum örgütlerimizle birlikte ortak hareket ediyoruz. İmza kampanyamız Çarşamba günü akşamı saat 19.00'a kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net