Feray Yalçuk

İzmir Eğitim Sen, Buca’da Hüseyin Avni Ateşoğlu ortaokulu için yapılan binanın Buca İmam Hatip Lisesi’ne verilmesinin ardından Haziran Hareketi ve Emek Partisi’nin desteklediği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim sistemindeki gerici dönüşüme ve okulların imam hatipleştirilmesine tepki gösterilen açıklamada Eğitim Sen adına konuşan Savaş Candemir, ‘Bilimsel eğitimle uzaktan yakından alakası olmayan dinci ve gerici eğitim politikalarına çanak tutan herkesle ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz’ dedi.

Candemir, dindar nesillerin geleceğe umut verdiğini söyleyenlerin, Türkiye’nin her yanında bombalar patlarken hala canlı bomba “olmadığını” iddia ettiklerini ve bunu da İmam-Hatip okullarının varlığına bağladığını belirterek bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Peşkeş çekiliyor
Candemir, “Ensar ve TÜRGEV vakıfları, İHH, İmam-Hatip kurumları, kamu arazileri peşkeş çekilerek kurulmaktadır” dedi. Basın açıklamasında Buca ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur’a, ilçede ihtiyaç olmamasına ve mahkeme kararına rağmen neden İmam-Hatip okullarının açıldığı soruldu. İmam-Hatip okullarında boş derslerin, Hizmet Vakfı adında bir yerden gelen ve öğretmenlikle hiçbir ilgisi olmayan kişilerin doldurduğuna da dikkat çekilen açıklamada Savaş Candemir, bunlardan okul müdürünün de haberdar olduğu belirtildi. Candemir, ortaya çıkan tabloyu “Din derslerinde “Kızılbaşlık sapkınlıktır” denilerek Alevilerin aşağılandığı ve rehber öğretmenlerin “git dua et, abdest al” gibi pedagojik dille hiçbir ilgisi olmayan dini söylemler kullandığı” bilgilerini paylaşarak açıkladı.

Kaynak: Birgun.net