BURCU CANSU
[email protected]
@burcu_cansu

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz! Baskı, sürgün ve işten atmalara karşı alanlardayız!" şiarıyla 28-29 Mayıs tarihlerinde 8 ilde bölgesel mitingler düzenleyeceklerini duyurdu.

Mülkiyeliler Birliği’nde dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Köse, ülkenin geleceğinden endişe eden herkesi, 28-29 Mayıs’ta Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır, Antalya, Samsun ve Van'da yapılacak bölge mitinglerine katılmaya, ülkenin ve çocukların geleceğine sahip çıkmaya çağırdı.

‘Tek adam’ diktasına direnme çağrısı

AKP’nin yaşamı tek adam diktasıyla kuşatmanın yollarını aradığını söyleyen Köse, “Anayasayı askıya alan, bürokratlara mevzuata uymama çağrısı yapan bir kişinin arzuları ve hırsı Türkiye'yi ateşin içine sürüklüyor. Türkiye tarihinde, eşi benzeri görülmemiş bir savaş politikası izleniyor. Bu gidişatı eleştirenler ise AKP'nin yürüttüğü cadı avının kurbanı yapılmak isteniyor” dedi.

Türkiye’de “Türk-İslam” sentezi politikalar ile eşit yurttaşlık ilkesinin ortadan kaldırıldığını belirten Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Laikliğin varlığı, her inancın kendisiyle ve diğer inançlarla eşit haklar temelinde ilişki kurmasını güvence altına almak önemlidir. Değişik din, mezhep, inanç ve dünya görüşünden insanların gerçek anlamda ‘eşit yurttaş’ olarak kabul edilmesi, devletin bütün inançlara eşit mesafede olmasına bağlıdır.”

On binlerce kamu emekçisine sürgün!

Köse, AKP’nin 'Taşeron işçilerini kadroya geçireceğiz' yalanına sarılıp işçilerin kıdem tazminatına da göz diktiğini, insanlık tarihinin utanç sayfalarında yer alması gereken kiralık işçilik uygulamasını yasalaştırarak işçilere köleliği dayattığını; kamuda ise yüz binlerce emekçinin iş güvencesine saldırdığını ifade etti.

Sendikal faaliyetleri suç kategorisine yerleştiren Başbakanlık Genelgesi'nin ardından, on binlerce kamu emekçisi hakkında hukuksuzca soruşturma açıldığını anımsatan Köse, “Kamu emekçilerinin emeğine, haklarına ve geleceğine sahip çıktığımız; savaş politikalarına karşı barışın, zalime karşı mazlumun, sömürüye karşı emeğin sesi olduğumuz için işten atılıyor, soruşturmalara maruz kalıyor, sürgün ediliyoruz” diye konuştu.

‘AK kadro olmayacağız’

AKP'nin en büyük hayalinin, "devlet kadrolarının tamamıyla ‘AK kadrolardan’ oluştuğu bir Türkiye yaratmak" olduğunu vurgulayan Köse, "Ancak baskıyla, sindirme politikalarıyla, sendikal hak ve özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelerle amacına ulaşacağını sanan AKP'nin unuttuğu bir gerçek vardır. O da KESK'in mücadele kararlılığı ve azmidir. Gerçek demokrasinin, eşit yurttaşlığın, temel hak ve özgürlüklerin, nitelikli kamu hizmetlerinin genişlemesinin en önemli yolunun laik eğitim, laik yaşam ve herkese güvenceli iş mücadelesini güçlendirmekten geçtiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net