HABER MERKEZİ

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Fahri Öçer adlı “profesör”ün 6 Mayıs’taki "Steroid Hormonların Üretim Mekanizmaları" adlı dersinde sarf ettiği cinsiyetçi ifadeleri tepki topladı. Derste cinsler arası fizyolojik farklılıklardan yola çıkarak sosyal hayatta kadınları yok sayan görüşlerini dile getiren Öçer, kadınların görevinin, “Erkekleri doğurup yetiştirmek” olduğunu savundu.

'Her ay bir hafta farklılar'
Öçer’in, öğrencilerinin tanıklık ettiğini söyledikleri sözleri şöyle:

“Kadınlar kusura bakmasın. Moliere'in, Mozart'ın , Da Vinci'nin, Rembrandt'nın, İtri'nin, Ibni Sina'nın , Rafaelo'nun kadın versiyonu var mı? Yok. Olamaz! Kadının görevi erkekleri doğurup yetiştirmektir.
Beyinleri farklı, hormonları farklı. Her ay 1 hafta farklılar. Rodin'in Musa heykelini yapabilirler mi? Da Vinci gibi bir dudağa 12 yıl ayırabilirler mi? Ressam olsalar 3 hafta empresyonist 1 hafta kübik olurlar. Kadınlar baş aşçı olamaz, hormonları yüzünden tat duyuları değişken, bir yemeği her seferinde farklı yaparlar. Allah kadınlar bizim görevimizi üstlenemesin diye onları böyle yaratmış."



'Bunlar bilimsel gerçek'
Öçer cinsiyetçi yaklaşımlarını savunurken, bilimsel bulguları da çarpıttı. İki cins arasında kadınlar aleyhine kullanılacak farklılıkları sanattan, gastronomiye, tasavvuftan, müziğe örneklerle anlatan Öçer, kadınların söz konusu alandaki hareket olanaklarını kısıtlayan sosyal etmenlerden ise hiç söz etmedi. Profesöre göre kadınlara özgü “farklıklar” onları sanatta da düşünce alanında da erkeklerin gerisinde tutuyor.

Profesörün bilim kitaplarında yazıldığını iddia ettiği kadın düşmanı cinsiyetçi görüşleri din kitaplarında da yer alıyor. Öçer’in “bilimsel gerçekleri” ile dini yaklaşımın “benzerliği” konusunda ne düşündüğü ise merak konusu.

BirGün’ün dersteki ifadelerinin doğru olup olmadığını sorusuna Öçer, “Bu anlattıklarım bilimsel gerçekler. Bilim kitaplarında bunların hepsini okursunuz” yanıtını verdi. Kendisinin herhangi bir parti ya da tarikat üyesi olmadığını da belirten Öçer, “Amacım bilimin konuya nasıl yaklaştığını anlatmaktı” dedi.

Kaynak: Birgun.net