BURCU CANSU

Ressam Firuzan Özen’in kişisel resim sergisi açıldı. Çankaya Belediyesi’ne bağlı Galeri Kara’da, resimlerini sergileyen Ressam Özen, resimlerinde karanlıklardan çıkmaya çalışan, renkli ve savaşkan kadınları çizdiğini belirtti.

Çalışmalarında, karanlıklardan çıkmaya çalışan, renkli ve savaşkan kadınları ele alan Özen, resimlerini “Karanlıklardan çıkmaya çalışan, renkli ve savaşkan kadınlar... Kendilerini yeniden ve yeniden kurgulamaya çalışmanın dinginliğiyle belki de biz buradayız, her zaman buradaydık zaten diyen ve birbirlerine tutunarak ayakta kalmaya çalışmaya çalışanlar onlar” şeklinde tanımlıyor.

“Coşkuyu, direnişi, kadını resmediyorum”

Daha önce Bartın’da da sergi açtığını söyleyen Özen, Ankara’da da sergi açmaktan mutlu olduğunu belirtti. Yoğun katılımın gerçekleştiği sergide, BirGün’e konuşan Ressam Özen, kendine ve resimlerine ilişkin şunları söyledi:

“Resim öğretmeniyim, Bartın’da çalışıyorum. Eğitim Sen eski şube başkanıyım. Sergi kadın temalı… Dans eden kadınları gördüğünüzde bunların sadece dans ediyor olduğunu düşünmeyin, ben coşkuyu, direnişi, yan yana kalabilmeyi resmettim. Ben bir kadın olarak ataerkil düzenden bugüne kadar, kadının o karanlık içerisinden çıkması ve omuz omuza çıkmamıza ilişkin çalışmalar yapıyorum.

Resimlerimde daha çok alt fon dikkati çekiyor. Doku çalışıyorum. Özel bir teknik ile zift kullanıyorum. Doku da tarihi figürler kullanıyorum. Plastik boya ile de boyuyorum.

Afrikalı kadınlardan çok etkileniyorum. Siyasetten bağımsız bakmıyorum tabiki meseleye. Direnişi ve yan yana durmayı, birlikte olmanın önemine dikkati çekmek istiyorum. Afrikalı kadınlar bana çok daha saf, modern zaman kaygısı taşımadıkları için yalın ve sade halleri ile var etmeye çalıştım.”

Sergi 10 Ekim’e kadar Ankaralı sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacak.

Kaynak: Birgun.net