Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 8 Mart dolayısıyla asılan afişlere tepkilere yanıt verdi: “Onlara zararı olduğunu düşünmüyorum. İnsanların kendilerini ifade etmesiyle ilgilenmesinler.”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla billboardlara asılan , “Lezbiyenim, biseksüelim, transım, interseksim: Okulda, işte mecliste her yerdeyim!” pankartına tepkilere yanıt verdi.

“Onlara zararı olduğunu düşünmüyorum” diyen Nuhoğlu, tüm yurttaşları temsil etmek zorunda olduklarını belirterek “İnsanların kendilerini ifade etmesiyle ilgilenmesinler” diye konuştu.

Kampanya, karşı kampanya

İstanbul Kadıköy ve Şişli belediyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla billboardlarını kadın ve LGBTİ sivil toplum kuruluşlarına açtı.

Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin hazırladığı “Lezbiyenim, biseksüelim, transım, interseksim: Okulda, işte mecliste her yerdeyim!" pankartı da onlardan biri.

Pankartın billboardlarda yer almasının ardından change.org’da “Kadıköy belediyesi bu billboard’u kaldırsın” başlıklı kampanya başlattı.

Bu kampanyaya tepki olarak da “Lgbti bireylere karşı nefret kampanyası başlatılmasının chang.org'un ilkelerine de aykırı değil midir?” denilerek yine change.org’da "Kadıköy belediyesi bu billboard’u kaldırsın" başlıklı kampanya kaldırılsın!” kampanyası başlatıldı.

AKP Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin de konuyla ilgili yazılıaçıklamasında “Aile ve toplum değerleriyle tamamen ters düşen bir konuya açıkça destek vermekle” suçlayıp kınadığı belediyeyi özür dilemeye çağırdı.

Nuhoğlu: Onlara ne zararı var?

Afişle ilgili tepkileri sorduğumuz Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu“Onlara ne zararı varmış merak ettim” diye sordu.

“Onlara karşı bir şey değil. LGBTİ’lerin kendilerini ifade etmeleri için yapılan bir çalışma. Gördüğüm onlara karşı zararları yok.

“8 Mart’a kadar billboardlara asılacak bitecek. Biz tüm yurttaşları temsil etmek zorundayız yerel yönetim olarak, kendimizi sorumlu tutuyoruz.

"Bu ülkede çok daha önemli şeyler var doğuda neredeyse iç savaş, her gün beş tane şehidimiz var, bence ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilensinler insanların kendilerini ifade etmesiyle ilgilenmesinler.”

(BK)

Kaynak: Birgun.net