20.05 HAZİRAN polis engeline rağmen alana girdi

19.58 TOMA'lar HAZİRAN'a müdahale için hazırlanıyor.



19.54CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de 'Cumhuriyet ve Demokrasi' mitinginde konuşuyor.

19.46 Laiklik sloganları ardından meydan önce Gündoğdu Marşı ardından ChavBella ile inliyor



19.34 Haziran'ın kararlılığı sonrası geri çekilen polis, kortejin önünü yine kesti.



19.20 Polis Haziran'ın mitinge bayraklarıyla katılmasını engelliyor. Kararlıyız. Gericiliği ve Faşizmi Yeneceğiz.

İzmir 'Cumhuriyet ve Demokrasi' mitingi ile ilgili detayları haberimizden takip edebilirsiniz...

İzmirliler, saat 19.30'da başlayacak 'cumhuriyet ve demokrasi' mitinginde Gündoğdu Meydanı'nı laiklik ve aydınlanma sloganlarıyla çınlatıp, 'gelincik tarlasına' çevirmeye hazırlanıyor.

CHP, Taksim'in ardından İzmir'de “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” gerçekleştiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek miting, bugün saat 19.30'da başlayacak. Sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği, laiklik, Cumhuriyet değerleri ve aydınlanmacılık vurgusunun öne çıkacağı mitinge katılmak isteyenlere belediyeye ait kent içi toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Parti bayrakları yerine Türk bayraklarının getirileceği mitingte kent tarihinin en büyük kalabalıklarından birisinin toplanması bekleniliyor.

HAZİRAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Birleşik Haziran Hareketi, CHP’nin çağrısıyla gerçekleşecek İzmir ‘Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi’ne çağrı yapmıştı. İzmir Haziran Meclisi, Laikliği Kazanma başlığıyla yaptığı çağrıda, Türkiye’nin geleceğinin islamcı-gerici fraksiyonların çatışmaları içinde belirlenmesine, darbe girişimi ardından başlayan AKP’nin OHAL içindeki hamlelerine ve bu eksende geliştirilen milli mutabakat arayışına karşı mücadele vurgusu yapıldı.

Kaynak: Birgun.net