İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü FETÖ soruşturması kapsamında İzmir Adliyesi'nde zabıt katiplerine yönelik operasyon düzenlendi.

Bir çoğunda Bylock uygulaması da tespit edildiği öne sürülen 101 zabıt katibi hakkında yakalama kararı çıkartılırken bu sabah 05.30'da İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri İzmir merkezli Manisa, Konya ve Kütahya illerini kapsayan eşzamanlı operasyon düzenledi.

Daha önce yine İzmir Adliyesi'nde zabıt katiplerine yönelik gerçekleştirilen operasyonun devamı niteliğindeki operasyonda toplam 76 kişi gözaltına alındı ya da tutuklandı.

Yakalananların işlemleri İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yürütülürken firarilerin aranmasına devam edildiği kaydedildi.

Hürriyet'in haberine göre İzmir'deki operasyonda gözaltına alınan katiplerle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Gözaltına alınanların bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu, bir kısmının daha önce adliyeye yapılan operasyondaki ifadeler doğrultusunda FETÖ toplantılarına katıldığı söylenen kişiler olduğu, bir kısmının da sınavlarda usulsüzlükle zabıt katibi olarak alınanlar olduğu kaydedildi. Gözaltı kararı çıkarılanların çoğunun FETÖ operasyonlarında tutuklanan savcıların kalemleri olduğu da belirtildi.

Kaynak: Birgun.net