İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'de El Nusra ve Ahrar-Uş Şam destekçisi olduğu belirtilen gerici gruplar, 28 Şubat yıldönümünde İTÜ Kültür Sanat Birliği'nden paravan kulupleri Münazara Kulübü'nü kullanıp "özel izin" alarak bir etkinlik düzenledi.

İTÜ Rektörlüğü, Kimya Metalurji Fakültesi öğrencilerinin sınavı olduğu esnada örgüt sempatizanlarını korumak adına onlarca polisi ve ÖGB'yi fakültenin içerisine yığdı. Cihatcı çetelerin "İslami birlik engellenemez" sloganları sürerken polis, fakülte ve İTÜ öğrencilerine plastik mermi, gaz ve ses bombası ile saldırdı.

Fakülte içine kimlik kontrolü ile giren Kimya Metalurji Fakultesi öğrencileri ve fakülte hocaları etkinlik yapmak icin alınan iznin kulüp adına alındığı ve yaşanan bu durum karşısında oldukça şaşkın olduklarını dile getirdiler. Fakülte öğretim görevlisinin etkinlik saatinin sona erdiğini belirtmesi üzerine ise öğretim görevlisi ile cihatcı çeteler arasında arbede yaşandı.

Şu sıralar etkinlik devam ederken 24.dönem AKP Kayseri Milletvekili ve yeni dönemde İTÜ Rektör adayı Ebru Gündeş Bakır'ın da fakültede olduğu görüldü.

Kaynak: Birgun.net