İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü'nde toplanan öğrenciler, kampüs girişindeki yeşil alana kafetarya yapılacağı iddiasıyla eylem yaptı. Dün kampüste güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında yaşanan arbedenin ardından, öğrenciler kafetarya yapılacağı iddia edilen alanda sabaha kadar nöbet tuttu.

Grup adına konuşan bir öğrenci, şirket yetkililerinin kendilerine ‘burs’ adı altında rüşvet teklif ettikleri iddiasında bulunarak “Bizim derdimiz para değil, bizim derdimiz kamusal alanların birer birer şirketlere peşkeş çekilmesidir” dedi. Şirket yetkililerinin, inşa edilecek kafetaryanın Nişantaşı’ndaki kafelerle rekabet edecek nitelikte olacağı vaadinde bulunduklarını söyleyen öğrenciler, halihazırda yüksek olan kantin fiyatlarının düşürülmesi talebinde bulundular.

MAÇKA’DAN CERATTEPE’YE SELAM

İTÜ Konservatuar ve Yabancı Diller bölümlerinin bulunduğu kampüsteki eyleme, diğer bölümlerdeki öğrencilerin yanı sıra Beşiktaş ve Şişli sakinleri de destek verdi. Davul, zurna, kemençe ve gitar ile eyleme katılan öğrenciler halay çekti. Cerattepe Direnişine de selam gönderen öğrenciler kemençe eşliğinde horon tepti.

Eylemin ardından toprağa domates, fasulye gibi bitki tohumları eken öğrencilerin kampüs içindeki bekleyişi devam ediyor.

()

Kaynak: Birgun.net