ZEYNEP YÜNCÜLER / [email protected]
@yunculerzeynep

İki polisin yaşamını yitirdiği, 18’i polis 22 kişinin yaralandığı, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik 1 Mayıs günü gerçekleşen bombalı saldırının istihbaratı olduğu iddiası, emniyet çalışanlarına gönderilen mesajla ile kesinleşti. Patlamadan bir gün önce, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına üç ayrı telefon mesajı gönderildi.

İlk mesajda: “EGM’den gelen kuvvetle muhtemel bilgide; toplu olarak bulunan emniyet araç ve persolenine araçla canlı bomba eylemi yapılabileceğinden dikkatli olunacaktır” denildi. İkinci mesajda da şu ifadeler yer aldı: “1 Mayıs’ta görev alacak tüm personel (Çevik kuvvet hariç) sivil kıyafetli, polis yelekli, daimi giriş kartı boynunda asılı olarak görev yerinde hazır olacaktır. Kesinlikle toplu bulunulmayacaktır sadece hazır kuvvette görev alan personel stad içerisinde toplanacaktır.” Emniyet çalışanlarına bomba istihbaratına ilişkin gelen son mesajda ise, “1 Mayıs’ta görevli olan personel, özel aracını müdüriyet çevresi ile valilik yanında bulunan otopark ve çevresinde kesinlikle park etmeyecektir” denildi. Söz konusu mesajlara göre, IŞİD üyesi İsmail Güneş’in bombalı saldırıyı gerçekleştireceği istihbaratı olmasına rağmen, iki polis yaşamını yitirmiş, 18’i polis 22 kişi de yaralanmıştı.

Saldırı sonrası önlem Öte yandan, saldırıdan beş gün sonra ise, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün önüne beton bariyerler konulduğu görüldü.

Kaynak: Birgun.net