ERK ACARER / @ecarer

Daha önce serbest bırakıldığı RedHack soruşturmasından tekrar gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu, günlerdir Ankara’da emniyette tutuluyor. Kulaçoğlu’nun avukatı Fırat Durak, müvekkiliyle ancak bugün görüşebildi. Durak, müvekkiline İstanbul’da başlayıp Ankara’da devam eden gözaltı sürecinde işkence yapıldığını iddia etti.

Delil yok

Taylan Kulaçoğlu, RedHack’in yeniden ortaya çıkarak, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın maillerini yayınlamasıyla beraber 25 Eylül Cuma gecesi saat 02:00’de gözaltına alındı.

Ne var ki bunun hiçbir delil olmadan gerçekleştiği belirtildi. Öte yandan eylemlerine devam eden Redhack, Kulaçoğlu ile ilgili olarak, 'Bizimle ilişkisi bulunmuyor' açıklaması yaptı. Buna rağmen Taylan Kulaçoğlu bir gelenek olduğu üzere bir kez daha gözaltına alındı. Sorgulaması süren Kulaçoğlu’nun avukatı Fırat Durak, müvekkilinin İstanbul Vatan Emniyet’ten, Ankara’ya uzanan gözaltı yolculuğunda çıplak aramaya maruz kaldığını, sonrasında ise yoğun bir şekilde darp edildiğini belirtti. “Taylan’ı İstanbul’da çıplak aramış, Ankara’da kaba dayağa tabi tutup psikolojik baskı yapmışlar” dedi.

Kulaçoğlu’nun avukatı Fırat Durak müvekkilinin günlerdir devam eden durumuyla ilgili genel olarak şunları anlattı:

"25 Eylül gecesi gözaltına alındığından beri müvekkilimizle görüşemiyoruz. Taylan o gece Vatan Emniyet’ten Ankara’ya Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Bizimle hiçbir şekilde görüştürülmedi. Vekiller, emniyet müdür yardımcısından bilgi almak istedi. Onlara da soruşturma savcısının kesin talimatı olduğu ve hiçbir şekilde avukatla görüştürülmeyeceği söylenmiş. Çabamıza devam ettik. Fakat bize ‘İstersek 3 ay görüştürmeyiz, zaten özel müdafilerle görüşme yok. CMYK avukatlarını alıyoruz çok gerekli olursa ifade sırasında sizi de görüşmeye alırız’ dediler. Vekâletli avukatlara sınırlandırma büyük bir usulsüzlük. Lütufta bulunur gibi özel izinle avukat müvekkil görüşmelerin sağlıyorlar. OHAL Kanununa kendi çıkardıkları son Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) bile aykırı bir durum.”

Avukat Fırat Durak, “Sonunda Taylan’la görüştük ve daha büyük bir hukuksuzluğa tanık olduk” diye sürdürdü:

“Çabamızdan vazgeçmedik. Son olarak Ankara başsavcı vekili ve soruşturma dosyasına bakan savcı ile görüştük. Böylece Taylan’a ulaştık ve ortada daha büyük bir hukuksuzluk olduğunu gördük.”

‘Muhtemelen yeni bir dosya’

Durak, muhtemelen bu yeni bir dosya diyerek ekledi: “Ankara’da yargılandıkları ve beraat ettikleri için kapanan eski bir dosya var. Haklarında açık olan bir başka dosyada ise yakalama kararı yok. Muhtemelen işlemler açılan yeni bir dosya üzerinden yürütülüyor.”

******
‘Orman kanunları’

Özen Kulaçoğlu kardeşinin durumuyla ilgili şu bilgileri vermişti: “Gerçekten şaşkınız. Bir kişiyi mimlemişler her RedHack eyleminden sonra onu alıyorlar. Ellerinde delil bulunmuyor. RedHack, ‘Bağım yok, Taylan ise benim ilgim yok’ diyor ama bir şey ifade etmiyor. Üstelik kardeşim gözaltındayken grup eylemlerini sürdürüyor. Son alındığında Taylan’ın bilgisayarı bile yoktu. 3 yıldır haftada iki gün imza veriyordu. Nerede olduğu belliydi.” Kulaçoğlu şöyle sürdürmüştü: “Avukatının ısrarı ile bir gün İstanbul, Vatan Emniyet’te tutulduğunu sonra üç yıl önceki dosya Ankara’da açıldığı için oraya götürüldüğünü öğrendik. Ankara Organize Suçlar ellerinde olduğunu söylüyor. Bunun dışında bilgimiz yok. Üç gündür haber alamıyoruz. Açıkçası orman kanunları işliyor. Vekâlet olduğu halde avukatıyla görüştürülmüyor. Canımız ne isterse onu yaparız diyorlarmış.”

Kaynak: Birgun.net