İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) 29 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak olan seçimle yeni başkanını seçecek.
İSMMMO Başkanı adaylarından Yücel Akdemir, "Mesleğimizin geleceğinin müşteriye çeşitli hizmetleri sunmak üzere, bilgiye yatırımda olduğunun bilinciyle eğitim programlarını hazırladık, insanımıza yatırım yaptık. Şimdi artık mali müşavir olarak, eğitim projelerimizle geleceğe yürüyoruz" dedi.

Unvan sorunu giderilecek
Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği’nin adaylarını demokratik bir şekilde elektronik sandıkla belirlediğini ifade eden Akdemir, mesleki saygınlığa çok önem verdiklerini, seçime girecek farklı anlayışlara ve düşüncelere de saygı uyduklarını söyledi.

Akdemir'in İSMMMO'da uygulamak istediği projeler ise şöyle:
» Eğitimlere katılamayan arkadaşlarımız için firma içi butik eğitimler, özel eğitimler düşünüyoruz.
» Bağımlı çalışan arkadaşlarımız için unvan kullanamama sorunu var. Bunu doğru bulmuyoruz. Yasal değişikliğin yapılmasını zorunlu görüyoruz. Nasıl avukatın serbesti, doktorun serbesti, mühendisin serbesti yoksa açıkçası bizim serbest muhasebeci mali müşavir değil, mali müşavir olması gerekir.
» Bağımlı çalışan arkadaşlarımıza meslek mensuplarına yakışır, asgari ücret tarifesi belirlenmesi için yasal düzenlemenin tamamlanmasını bekliyoruz.
» Serbest çalışan arkadaşlarımız içinde, sorunun daha ziyade tek başına çalışan arkadaşlarımız için olduğunu görüyoruz. Bunun için güçlerin birleştirilmesi, kurumsallaşma ile ilgili yönetmeliği yayınladık. Önümüzdeki çalışma döneminde hayata geçireceğiz.
» Haksız rekabetle olan mücadelemiz devam ediyor, program yürürlükte. Eksiklerini gidereceğiz.

'Nispi temsil'e tepki
İSMMMO seçimlerinde uygulanan nispi temsil sistemine ise tepki gösteren Akdemir, uygulamanın tamamen siyasi bir karar olduğunu, amacın Çağdaş Demokrat grubun oda yönetimlerinden uzaklaştırması için üretilen bir formül olduğunu söyledi.


***

ASMMMO’da mali müşavirler, ‘çağdaş demokrat birliktelik’ dedi

2013’teki Genel Kurul’da Meslekte Birlik grubunun çoğunluğu sağladığı Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Yönetim Kurulu’nda, iki ayrı listeden seçilen çağdaş demokrat birlikteliğin adayları dokuz kişilik yönetim kurulunda beş üyeyle çoğunluğu elde etti.

Yeni Başkan Ali Şahin, seçimden sonra yaptığı açıklamada, serbest muhasebeci, mali müşavirler olarak bölünerek girdikleri ve kaybettikleri 2013 seçimini anımsatarak, bu seçimde sandıkta birleşmeyi başardıklarını söyledi. Ülkedeki demokratik kurumların yok edilmeye çalışıldığı, demokratik mevzilerin birer birer kaybedildiği bir zamanda ASMMMO’da seçimleri kazanmanın çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, ‘’Önümüzdeki üç yıllık dönemde, ülkemize, mesleğimize sahip çıkacağız” dedi. “Mesleğin sorunlarını siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız” diyen Şahin, meslektaş oda ilişkilerini geliştirip, demokratik ve bağımsız meslek anlayışını hayata geçirmeye çalışacağız’’ diye konuştu. Yeni Yönetim Kurulu ve seçildikleri listeler şöyle:

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu: Ali Şahin(Başkan), Turgut Bahadır, Nurali Keleş
Demokrat Muhasebeci Mali Müşavirler Grubu: Naci Alkan, Hayrettin Çelik
Meslekte Birlik Grubu: Eski Başkan Mehmet Okkalı, Mustafa Önder, Oğuz Nihat Alkan, Ahmet Babusçu - BirGün Ankara

Kaynak: Birgun.net