Sosyalist vekil Jamal Ikazban’ın Twitter hesabından paylaştığı SMS’lerde, Molenbeek’teki Müslüman erkekler ‘doğru tercihi yapıp Batılılarla savaşmaya’ çağrılıyor. Sputnik'teki habere göre, Fransızca yazılan SMS’lerde “Kardeşim, neden Batılılara karşı savaşmayasın? Hayattaki tercihlerini doğru yap” ifadesi yer alıyor. Facebook’ta, Molenbeek’teki gençlerin saldırıları kutladığını gösteren bir video yayınlanmasının ardından atılan SMS’lerin kaynağı bilinmeyen bir numaradan atıldığı belirtiliyor.

.@PolFed_presse Attention des sms de ce type sont envoyés à nos jeunes; j'espère que vous pourrez en faire bon usage pic.twitter.com/J4VtDisNYr

— Jamal Ikazban (@ikazban) 27 Mart 2016

SOSYALİST VEKİL: OKUL KAPISINDA BEKLEYEN UYUŞTURUCU SATICILARI GİBİLER

Diğer taraftan bu SMS’lerle birlikte IŞİD’in militan toplamak için sosyal medya ve iletişim kanallarına yüklendiği gerçeği de bir kez daha gündeme geldi. Daha önce parlamentoda yaptığı bir konuşmada radikalleşmeye camilerden çok internetin katkıda bulunduğu uyarısı yapan Ikazban, “Bu insanlar gençlerimizi etki altına almaya çalışıyor. Okulların çıkış kapılarının önünde bekleyen uyuşturucu satıcıları gibiler. Sokaklardan temizlenmeliler. Bunlar avcı, gençlerimiz de kurban. IŞİD’e katılmak intihardır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net