Fransa’nın başkenti Paris’in banliyösü Yvelines’de bir emniyet müdürü ve eşi, evine girerken bir saldırganın bıçak darbeleriyle öldürüldü. Emniyet müdürünün evine giren ve teslim olmayı reddeden bıçaklı saldırgan, özel harekat ekiplerinin baskını sonrasında vurularak öldürülürken, evde emniyet müdürünün eşinin de cesedi bulundu. Emniyet müdürünün 3 yaşındaki oğlu ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. IŞİD’e yakın haber ajansları, saldırıyı bir IŞİD militanın düzenlediğini bildirdi. CNN’e bilgi veren bir kaynak saldırganın o anları Facebook hesabından canlı yayımladığını söyledi. Fransa’da cihatçılar üzerine çalışan gazeteci David Thomson’a göre Abballa videoda evdeki çocuğu göstererek “Henüz ona ne yapacağıma karar vermedim” diyor.

Olaydan sonra bir açıklama yapan Versailles Cumhuriyet Başsavcısı Vincent Lesclous, saldırganın bu fiili neden işlediğinin henüz belli olmadığını söyledi. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, olayda hayatını kaybeden emniyet müdürü ve eşinin yakınlarına taziye mesajı iletti. Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve ise dün, saldırıyı ‘adice bir terör saldırısı’ olarak niteledi. RTL’ye konuşan Fransa hükümet sözcüsü Stéphane Le Foll da olayın ‘terör saldırısı’ olduğunu söyledi.

Fransız basını, saldırganın adını Larossi Abballa olarak açıkladı. 25 yaşındaki Abballa, daha önce de ‘terörizm’ suçlamasıyla hüküm giymişti. 2013 yılında ‘terör saldırısına hazırlık yapma’ suçlamasıyla 3 yıl hapis cezası alan ve sonrasında salıverilen Abballa, polis kayıtlarında Afganistan ve Pakistan’daki cihatçı örgütlerle ilişkili olarak gözüküyor. Abballa’nın ayrıca Suriye’den gelen bir cihatçıyla temasa geçmesi nedeniyle yakın polis takibi içinde olduğu bildiriliyor. Abballa’nın bütün bunlara rağmen nasıl böyle bir saldırı gerçekleştirmeyi başardığı ise meçhul.

******

ABD’deki saldırgan o mekânın müdavimiymiş

Kaynak: Birgun.net