Şava Kebire köyünde IŞİD ile ABD’ye bağlı ÖSO’cu grup olan Hamza Tugayı arasında yaşanan çatışmalarda, ABD’nin örgüte verdiği silahların çoğu IŞİD’in eline geçti. Ele geçirilen silahların içerisinde ağır silahlar ve Doçka’lar da bulunuyor.
Suriye’nin Çobanbey kasabası çevresinde Türkiye destekli ÖSO ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, IŞİD ağır silahlarla saldırıya geçerek ÖSO’nun elindeki 5 köyü aldı. ABD’nin ÖSO’ya bağlı Hamza Tugayı’na verdiği silahlar da IŞİD’in eline geçti.

Türkiye’nin başlatmış olduğu Fırat Kalkanı operasyonunun 3. aşaması devam ederken, operasyon kapsamında Türkiye Çobanbey’in güneyinde, doğusunda ve batısında IŞİD’in mevzilerini uçaklarla ve obüs toplarıyla bombalıyor. Koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini bombalarken, IŞİD ise ÖSO ve Türk askerlerinin bulunduğu yerleri havan topları ve füzelerle vuruyor. IŞİD ile ÖSO arasında Çobanbey’in batısı, doğusu ve güneyinde şiddetli çatışmalar devam ederken, ÖSO’dan 8 kişinin öldüğü ve 18 kişinin yaralandığı, IŞİD’den ise 4 kişinin hava bombardımanı sonucu öldüğü öğrenildi. IŞİD ağır silahlarla ÖSO’ya saldırırken, örgüt Çobanbey’in batısında yer alan Bahurta, Cakka, Sandura, Batı Telrar ve Doğu Telrar ile Çobanbey’in doğusunda yer alan Şava Kebira ve Şava Şagira köylerini ÖSO’nun elinden aldı.


Çatışmalarla ilgili Sputnik’e konuşan bir ÖSO komutanı şunları aktardı: “IŞİD, bu sabah erken Çobanbey güneyinde ve batısında ağır silahlarla bulunduğumuz alanlara ağır silahlarla ve çok sayıda militanla saldırdı. Havahöyük bölgesinde de büyük bir saldırı başlattılar. Saldırı sonucu Şavık, Telhacer ve Zulfite Hurşit köylerini elimizden aldı. Bazı ÖSO grupları pikaplarla Azez’e kaçtı. Sadece Sultan Murat, Livai Fetih ve Muhamed Fetih grubu kaldı. Bizde ağır silah olmadığı için çok direnemedik, o yüzden köyleri kaybettik. Türkiye uçaklarla bize yardıma geldi şimdi IŞİD’i vuruyor.”

Kaynak: Birgun.net