Irak Yüksek Yargı Şurası, Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi tarafından yolsuzluk yapmakla suçlanan üst düzey bazı yetkililerin hakkında yurt dışına çıkmalarını yasaklayan bir karar aldı.

Yakın Doğu Haber'in Al Sumaria TV'ye dayandırdığı habere göre yurt dışına çıkmaları yasaklananlar arasında meclis başkanı Selim el-Cuburi’nin yanı sıra savunma bakanı Halid el-Ubeydi hakkında verilen gensoru görüşmeleri sırasında isimleri geçen 6 üst düzey yetkilinin daha olduğu bildirildi.

Irak meclisi geçtiğimiz Pazartesi günü 182 parlamenterin katıldığı bir oturumla Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi hakkında verilen gensoruyu görüşmüştü.

Halid el-Ubeydi, mecliste yaptığı savunma konuşmasında gensorunun kendisiyle siyasi hesaplaşma hedefiyle verildiğini belirterek meclis başkanı Selim Cuburi ile yardımcısı Musenna Samerrai’yi ve bazı milletvekillerini tank ve zırhlı araç alımı konusunda yapılan anlaşmalarda yolsuzluk yapmak ve para aklamakla suçlamıştı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, meclis oturumu ardından yaptığı açıklamada silah alımı meselesinde yolsuzluk yapmakla suçlanan kişilerin ikinci bir karara kadar yurt dışına çıkmalarının yasaklanmasını istemişti.

Kaynak: Birgun.net