Şili'deki Santiago Hayvanat Bahçesi'nde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı. 20 yaşında bir adam, kıyafetlerini çıkararak hayvanat bahçesindeki aslanların kafesine girerek intihar etmek istedi.

Çevredekilerin korku dolu bakışları arasında kafese giren adam, iki aslanın saldırısına uğradı. Santiago yetkilileri, adamı kurtarmak için iki aslanı öldürmek zorunda kaldı. Yerel medyada adının Franco Luis Ferrada Roman olduğu açıklanan adamın durumunun hastaneye getirildiğinde kritik olduğu ve ancak dün akşam itibariyle hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Posta gazetesindeki habere göre hayvanat bahçesinin müdürü Alejandra Montalva, genç adamın ziyaretçi bileti alarak hayvanat bahçesine girdiğini düşündüklerini açıkladı. Biri dişi biri erkek olan aslanların ölümünden büyük üzüntü duyduğunu açıklayan hayvanat bahçesi müdürü, insan hayatına önem verdikleri için uygulamaları gereken protokolü takip ettiklerini, sakinleştirici silahların hemen etki etmeyeceğini, bu nedenle aslanları öldürmek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Birgun.net