Bugün öğle saatlerinde, siyasi iktidarın baskısıyla hukuksuz şekilde imc tv'nin yayınını kesen TÜRKSAT'tan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada imc tv yayınının 'terör örgütü propagandası' yaptığı için kesildiği iddia edildi. Ayrıca açıklamada, imc tv ile yapılmış olan sözleşmenin devamının beklenmesinin mümkün olmadığı da kaydedildi.

Yazılı açıklamasında yetkili idari organlar tarafından verilmiş yayın lisansı olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara kapasite tahsis edildiğini belirten TÜRKSAT, 6112 sayılı kanun çerçevesinde, içerik denetimi yapma görev ve sorumluluğu bulunmadığını ve bu kapsamda, İMC logolu TV yayın kuruluşu ile sözleşme imzalandığını bildirdi.

Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ancak, şirketimize gönderilen yargı organı yazısı ve yazının ekinde bulunan bilirkişi raporu ile muhatap şirketin PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı bildirilmiştir. Milli güvenliğimize yönelik açık tehdit oluşturan yasadışı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini övücü yayınlar yaptığı yargı organı tarafından tespit edilen İMC logolu TV ile yapılmış olan sözleşmenin devamının beklenmesi mümkün olmadığından, hukukun genel prensipleri ve akdedilen sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında, sözleşme feshedilerek, söz konusu kanalın yayın iletimi sonlandırılmıştır.”

Kaynak: Birgun.net