Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önce sık sık kullandığı "Terörün kökünü kazıyacağız" ifadelerini isim vermeden eleştiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Yalnız ‘güvenlik’le başarı sağlanamaz. Ama güvenlik alanını dışlayarak da olmaz. 'Diğer alanlarda mücadeleyle çözerim' dediniz, işte sonuç bu... 'Terörün kökünü kazırım' filan, bunlar hamaset. Sıfırlamak terörle mücadelenin kitabında yok, marjinalize edeceksiniz" dedi.

Yargıtay'ın Ergenekon davasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği hükmü bozmasının ardından Yüce Divan'da yeniden yargılanması gündeme gelen Başbuğ, "Bu iddianamelerde yer alan bütün silah arkadaşlarımın benimle aynı hukuki usule tabi tutulması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Hürriyet'ten Çınar Oskay'a konuşan İlker Başbuğ, askerlerin yargılandığı davaların Gülen cemaatinin komplosu olduğunu belirterek "Komploları planlayan ve icra eden asıl aktör; Cemaat. Ama özellikle 2007-2011 arasında siyasi iktidarın bu komplolara destek verdiği ortada. Sayın Erdoğan’ın kendi sözü var: 'Ne istediler de vermedik...” dedi. İlker Başbuğ, "Cemaat kapalı bir örgüttür, birinci öncelikli tehdittir. Mücadeleyi kim yaparsa yapsın, desteklerim. En iyi Sayın Cumhurbaşkanı mı yapıyor? Evet, ortada bir gerçek var. 'Biz aldatıldık' ibarelerini ise ‘siyasi sorumluluk’ olarak görürüm. Siyasi sorumluluğun hesap vereceği yer seçimdir" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net