HABER MERKEZİ

Gazetemiz BirGün’ün eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, ölümünün 5’inci yılında ailesi ve arkadaşları tarafından Ulus’taki mezarı başında anılacak. Anma yarın saat 13.00’te gerçekleştirilecek.

Tedavi gördüğü hastanede 17 Haziran 2011 günü geçirdiği beyin kanamasının ardından yaşamını yitiren İbrahim Çeşmecioğlu, 19 Haziran’da ailesi, çalışma ve yol arkadaşları ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütünün temsilcisinin katıldığı bir törenle toprağa verilmişti. Çeşmecioğlu son yolculuğuna Devrimci Yol bayrağına sarılı tabutla uğurlanmıştı.

Çeşmecioğlu kimdir?

1 Mayıs 1960 yılında Eskişehir’de doğdu. Eskişehir Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan sonra Devrim Ortaokulu’ndan mezun oldu. Liseyi Ahmet Kanatlı Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl Eskişehir EİTİA Kimya Fakültesi’ni bitirdi. Hemen ardından Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda bir süre eğitim gören Çeşmecioğlu, 1980 yılında Eskişehir Devrimci Yol Davası’ndan yargılandı ve Eskişehir Askeri Cezaevi'nde 2 yıl tutuklu kaldı.

Cezaevinden çıktıktan sonra Ankara’da Barış, Ulus ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. 1986 yılında İstanbul’a yerleşen İbrahim Çeşmecioğlu, Demokrat Dergisi, İşçilerin Sesi Dergisi, Sabah ve Milliyet Dergi gruplarında emek verdi.

2004 yılından hayatını kaybettiği tarihe kadar BirGün’de Yazı İşleri Müdürü ve Sorumlu Müdür görevlerinde bulunan Çeşmecioğlu, kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde de (ÖDP) Parti Meclisi ve İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Çeşmecioğlu son olarak ÖDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor, Emekçinin Sesi Gazetesinin çıkmasında rol alıyordu.

Kaynak: Birgun.net