Zaman Gazetesi'nden ayrılarak iktidara yakın Star Gazetesi'nde yazmaya başlayan "Cemaatin eski abisi" Hüseyin Gülerce, Erdoğan-Davutoğlu krizinde safını belirledi.

Gülerce, "Bir ipte iki cambaz oynamaz. Türkiye şu anda Erdoğan’ın liderliği ile yol almalıdır. Başkanlık sistemi, siyasi iradenin millet iradesi adına inisiyatif alması için bir zarurettir" ifadelerini kullandı.

Gülerce, köşesinde şunları kaleme aldı:

"Küresel sistemin hesaplarında, Türkiye’yi kim yönetiyor merakı olmaz. Kim yönetiyorsa ona boyun eğdirmek için anladığı dilden konuşurlar, ona göre muamele yaparlar... Boyun eğdiremiyorlarsa-Erdoğan gibi- onu bitirmek için - etkiledikleri medyayı devreye sokarak- yıpratma savaşı verirler.

Kısacası, mesele Erdoğan meselesi değil, Türkiye meselesidir. “Erdoğan mı, Davutoğlu mu?” sorusu ondan yanlıştır.

Kitabın ortasından konuşayım: Çatal kazık batmaz, bir ipte iki cambaz oynamaz. Türkiye şu anda Erdoğan’ın liderliği ile yol almalıdır. Başkanlık sistemi, siyasi iradenin millet iradesi adına inisiyatif alması için bir zarurettir. “Erdoğan otoriterliğe gidiyor” algısı, Küresel Sistemin tekerine taş koymaya kalkan Erdoğan’ın devre dışı bırakılması hesabıdır.

Hangi niyetle olursa olsun, “Erdoğan’ı feda edelim, AK Parti, Küresel sistemle uyumlu bir ekiple yoluna devam etmeli” diyenler, sadece küresel sistem ağalarının iştahını kabartırlar, işlerini kolaylaştırırlar.

En önemlisi, Erdoğan’ı asla feda etmeyecek aziz milletin tokadını yerler..."

Kaynak: Birgun.net