Yenikapı mitingi programında Orgeneral Hulusi Akar'ın konuşmasının olmadığı, kararın çadırdaki çay sohbetinde alındığı ortaya çıktı.

Pazar günü yapılan Yenikapı mitingine ilişkin kimi ayrıntılar ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile liderler, miting alanına yakın bir noktada oluşturulan çadırda bir araya geldi. Çadıra ilk gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli’nin ardından Başbakan Binali Yıldırım geldi. Yıldırım ile Bahçeli bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte çadıra geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanında Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Grup Başkanvekili Engin Altay ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yer aldı. MHP Lideri Bahçeli’ye ise Genel Başkan yardımcıları Emin Haluk Ayhan, Ruhsar Demirel ve İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile liderler yaklaşık 35 dakika çadırda kalarak sohbet etti. Liderlere çay, su, kuruyemiş ve kanepe ikramı yapıldı.

HULUSİ AKAR'IN KONUŞMASI

Liderler arasındaki sohbetin en önemli konusu, muhalefet liderlerine bildirilen programda olmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın konuşmasıydı. Muhalefet liderlerine, Akar’ın konuşmasına nasıl bakacakları, bir sakıncası olup olmadığı soruldu.

Kaynak: Birgun.net