HÜSEYİN ŞİMŞEK [email protected]

CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu, tutuklu akademisyenleri ziyaret ederek izlenimlerini raporlaştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterici açıklamalarını görev sayan bazı üniversite rektörlerinin idari soruşturma açmasıyla tutuklanma sürecinin başladığı ifade edilen raporda, “Tüm linç girişimlerine karşı, tek adam rejiminin hoşuna gitmediği için tutuklansalar da Türkiye'nin yüz akı akademisyenlerin bildirilerinin arkalarında olduğu gerçeğinin değerli olduğunu duyuruyoruz” denildi.
Akademisyenlerin raporda yer alan ifadeleri de özetle şöyle:

Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan:
" KCK'den talimat aldığım söyleniyor. Gerçek bir akademisyen kimseden talimat almaz. Bu bildiri doğru bir bildiri, çıkar tekrar imza atarım bildiriye. Bu toprakların ölüm coğrafyası olmasını istemiyoruz. Hitler Almanyası'na da herkes ‘evet’ demişti ama yanlış olduğu ortaya çıktı."

Doç. Dr. Kıvanç Ersoy:
"Demokrasi mücadelesi veriyorsak Metris cevaevi bu mücadelenin duraklarından birisidir. Rektörler ve mahkemeler de saldırıya geçti. ‘Faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir. Söylediğimiz şeyler için değil söylemediğimiz şeyler için buradayız. Cumhurbaşkanı’nı rahatlamak için bizi içeri attılar."

Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya:
" İmza attığım için pişman değilim. Temel isteğimiz ülkemizde çatışma ortamının ortadan kaldırılması, barış ortamının sağlanması.’’

'Özgürlük Nöbeti' başladı
Barış İçin Akademisyenler ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri geçtiğimiz akademisyen Esra Mungan'ın tecrit koşullarında tutulduğu; Bakırköy Cezaevi önünde, 'Özgürlük Nöbeti başlattı. Nöbet, her gün 12.00'da başlayıp 15.00'a kadar dönüşümlü olarak devam edecek.

Kaynak: Birgun.net