HÜSEYİN ŞİMŞEK / [email protected]

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve BirGün'ün kamuoyunun gündemine taşıdığı Uluslararası Hilafet Sempozyumu TBMM ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine getirildi.

CHP Adana milletvekili İbrahim Özdiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlamasını istediği bir soru önergesi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin yasaklandığı Ankara’da Hilafet konferansına nasıl izin verildiğini soran Özdiş, önergesinde şu soruları yöneltti:

* 8 Mart’ın bile yasaklandığı Ankara’da böylesine bir sempozyuma nasıl izin verilmiştir?

* Sempozyuma kimlerin, nasıl katıldığını tam olarak biliyor musunuz? Hizb-ut Tahrir adlı örgüt terör örgütleri listesinde değil midir?

* “İslam düşmanı kâfirler, 3 Mart 1924’te Hilafeti kaldırmakla İslam’ı ilelebet tarihe gömdüklerini sandılar” diyebilen Hizb-ut Tahrir örgütü yöneticisi Mahmut Kar hakkında işlem yapılmış mıdır?

* Cumhurbaşkanı’na hakaret edenlerin çocuk yaşta olsalar dahi yaka paça gözaltına alınıp tutuklandığı günümüz Türkiye’sinde Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk kavramlarının her türlü hakarete uğraması hakkında ne düşünüyorsunuz

* Sempozyumda söylenenleri ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında mı değerlendiriyorsunuz?

‘’Salonu kime kiraladınız?’’

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu da konferansı Belediye Meclisİ gündemine taşıdı.

Hizb-ut Tahrir terör örgütünün 'Hilafet hayal mi, yakın bir gelecek mi?' başlıklı konferansına ilişkin CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ile Meclis Üyeleri Haydar Demir ve Mehmet Emin Tırpancı'nın imzasıyla verilen soru önergesinde konferans salonunun kimlere kiralandığı ve yasa dışı eylemlerin ardından hukuki girişimlerde bulunulup bulunulmadığının açıklanmasını istedi

CHP Grubunun önerisinde şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemiz uhdesinde bulunan Atatürk Spor Salonu'nda 6 Mart tarihinde 'Uluslararası Hilafet Konferansı' düzenlenmiştir. Basında da geniş yer alan bu konferansta, İçişleri Bakanlığı'mızca terör örgütü listesine alınan 'Hilafet Devleti', 'Hizb-ut Tahrir' gibi kimi örgütlerin propaganda yaptığı belirtilmiştir. Ayrıca, bu örgütlerin laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde söz ve eylemlerde bulunduğu da basına yansımıştır. Söz konusu konferans için salonumuz hangi kuruluşa kiralanmıştır? Yapılan kiralama karşılığında ne kadar para alınmıştır? Söz konusu konferansta meydana gelen, hukuka aykırı bu eylem, söz ve davranışlar nedeniyle hukuki girişimlerde bulunulmuş mudur?"

Kaynak: Birgun.net