CN BERK

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 tarihinde kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın 5’inci duruşması yarın görülecek. Saat 10.30’da İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde görülecek duruşma öncesindeki son durumu, davanın avukatlardan Burak Eskici’ye sorduk. Av. Eskici, “Hepsinin ceza almasını sağlayacağız” dedi

‘Herkes suça bulaştı’

Avukat Burak Eskici, 5 sanığın tutukluluk halinin devam ettiğini ve durumlarında herhangi bir değişikliğin olmadığını söyledi. Bazı sanıkların tutuksuz yargılanmalarının suçsuz oldukları anlamına gelmediğini belirten Eskici, davada yargılanan herkesin bir şekilde bu suça bulaştığını, bunu 2’nci celsede izlenen görüntülerle medyaya, duruşmayı izleyen seyircilere, başkan ve heyete gösterdiklerini söyledi. Eskici, tutuksuz sanıkların da tutuklanmalarını ve gereken cezayı almalarını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

4 kez evrak gitti

Eskici yarın görülecek duruşma öncesinde, görüntülerin incelenmesi ve şahısların olaydaki rollerine yönelik İstanbul Emniyeti’nden bilirkişi raporu istendiğini ancak İstanbul Emniyeti’nin bunun ‘Ankara Emniyeti tarafından yapılacağı’ cevabını verdiğini söyledi. Eskici, evrakların 4 kez gidip geldiğini fakat şuan bilirkişi incelemesinin yapılmadığını ifade ederek, “Mahkeme perşembe günkü davada bilirkişiyle ilgili bir ara karar verebilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net