HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tatil olarak kutlanmasını istedi.

Konuya ilişkin kanun teklifi hazırladıklarını dile getiren Kerestecioğlu, HDP Meclis Kadın Grubu olarak '17.03.1981 Tarih ve 2429 sayılı Bayram ve Genel Tatiller Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarını ifade etti.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 8 Mart'ın özünden koparılma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Türkiye kadın hareketinin bir bütün olarak kadınların haklarını alma noktasında güçlü mücadeleler yürüttüğünü ifade eden Beştaş, 8 Mart'ın tatil olmasının kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Kadına şiddetin artmasında AK Parti iktidarının sorumluluğunun olduğunu dile getiren HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, kadın hakları bakımından siyasi iradenin önemine dikkat çekti.

Kerestecioğlu, kadınların tatil günü hiçbir iş yapmayarak o gün sadece mücadele edecek, alanlarda, kırlarda olmasını istediklerini kaydetti. Beştaş da böyle bir günün tatil olmasının amacının erkeklere bir gün daha tatil yaptırmak olmadığının altını çizdi. (Cihan)

Kaynak: Birgun.net