HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dokunulmazlık teklifinin Genel Kurul’daki görüşmelerine ilişkin, “Yarınki Genel Kurul’da da tavrımız sözümüzle tarih yazmak olacak. Grup ve MYK ortak toplantımızı da yapacağız. Son tartışmalarımızı da tükettikten sonra Genel Kurul ve oylama ile ilgili tavırlarımızı da netleştireceğiz” dedi.

Baluken, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dokunulmazlık takvimine değinerek, “AKP bu konuda kendisine güveniyorsa bu getireceği darbe tasarısını yeni görevlendirilecek bir başbakan ve hükümet belirlendikten sonra Meclis’e getirir” dedi.

“YARINKİ GENEL KURUL’DA DA TAVRIMIZ SÖZÜMÜZLE TARİH YAZMAK OLACAK”

Bu hafta sonu HDP olarak 10 ilde yüze yakın halk toplantısı yaptıklarına dikkat çeken Baluken, “Bu halk toplantılarında öne çıkan vurgu demokratik siyasi çözümde ve demokratik siyasi yöntemlerde ısrardı. Yarın ki Genel Kurul’da da tavrımız sözümüzle tarih yazmak olacak. Yarın Genel Kurul’da bu gündem saptırmaya yönelik bütün tutumlara karşı HDP büyük bir duyarlılık içerisinde olacak ve sözleriyle Türkiye halklarına sarayın ve onun talimatlandırdığı AKP Grubunun ne yapmak istediği mesajını da açık bir şekilde ifade edecek. Biraz sonra Grup ve MYK ortak toplantımızı da yapacağız. Son tartışmalarımızı da tükettikten sonra Genel Kurul ve oylama ile ilgili tavırlarımızı da netleştireceğiz” dedi.

Milletvekillerine de seslenen Baluken, “Katılacakları oylama dokunulmazlık oylaması değil, bir darbe oylaması, bir rejim değişikliği oylaması olacak” diye konuştu.

“UTANÇ VERİCİ BİR DURUMDUR”
“Genelkurmay Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’nın kızının düğününe gitmesi ve şahit olmasına yönelik tepkilere ne diyorsunuz?” sorusuna da Baluken, “Utanç verici bir durumdur. Henüz asker cenazeleri yerdeyken henüz sıcak bölgede çatışma devam ediyorken saraya hızla düğüne koşturması doğrusu haklı reaksiyonları ortaya çıkarmıştır. Ortaya çıkan görüntü bu anlamıyla Türkiye kamuoyunun vicdanını kanatmıştır. Sosyal medya üzerinden başlayan Genelkurmay Başkanı’nı istifaya davet eden o reaksiyonların da son derece haklı olduğunu düşünüyoruz” yanıtını verdi. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net